Ultra Zanimljivo

Ovo su gradovi u kojima živi najveći broj milionera

Zašto se najveći broj milionera na svijetu odlučuje da živi baš u određenim gradovima?

Foto: cnbc

Donosimo ti listu gradova u kojem je najveći procenat bogatih ljudi, pa da vidimo šta je to njima zajedničko.

Monako

Monako je nedavno dobio statistiku da na svaka tri stanovnika ide jedan milioner. Ovaj relativno mali grad privlači milionere iz skoro 100 različitih zemalja svijeta, koji tu žive ui kupuju nekretetnine. Zašto je to tako? Jednom rječju – porez. Ili nedostatak poreza, da budemo precizniji. Porez na dohodak u Monaku ne postoji. Dodaj ovome lijepo vrijeme, plažu, fensi događaje, Grand Prix, kup u Nici i to je recept koji odgovara bogatašima.

Foto: travelmag.cz

Ženeva

Skoro 18% od 200.000 stanovnika Ženeve su milioneri, a sve to bogatstvo je stisnuto u grad koji mjeri samo 6,15 kvadratnih milja. Dio razloga, zašto je Ženeva tako visoko na listama gradova sa najviše milionera, jeste i činjenica da je grad sjedište više globalnih organizacija, uključujući Ujedinjene nacije i Svjetsku zdravstvenu organizaciju. Tu je i bankarski kapital, i tamo gdje finansijska industrija uspostavlja svoj dom.

Foto: ohselection

London

Uvijek popularan kod investitora u nekretnine, London je urbaniji od Monaka ili Ženeve, a odlikuje ga moćan bankarski sektor, mediji i kultura. Uzbudljiv tempo života u Londonu znači da privlači mlađe milionere, koji vole ovo mjesto gdje se “naporno radi i zabavlja ludo”. Ovi bogati pojedinci, uglavnom mlađi od 35 godina, novac su zaradili radeći u Londonu, ili su ga jednostavno naslijedili i izabrali da žive ovdje zbog uzbudljivog načina života koji on nudi.

Foto: travelstart

Cirih

Skoro četvrtina stanovnika Ciriha su milioneri. U indeksu kvaliteta života za 2017. godinu, grad je osvojio srebrnu medalju, zahvaljujući okruženju, obrazovanju, infrastrukturi, zdravstvu i stabilnosti. Još jedan bankarski titan grada. Popularne nekretnine uključuju velike gradske kuće i brvnare.

Foto: koznazna

 

Izvor: engelvoelkers.com

Slični članci

Poznate statue širom svijeta nose maske

Ultra magazin

Veganska ishrana može da pomogne u sprečavanju pandemija

Ultra magazin

Kako pozirati pred kamerom zna ovaj popularni psić

Ultra magazin