Ultra Inspirativno

Ovo prelijepo mjesto je upravo proglašeno najboljim ostrvom u Evropi

Madeira je proglašena najboljom evropskom destinacijom na prestižnim nagradama World Travel Awards.
DENNIS FISCHER PHOTOGRAPHY/GETTY IMAGES

Portugal je krenuo ka A-listi evropskih destinacija posljednjih godina, ali ljubitelji kuhinje, kulture i vina svjetske klase mogu pronaći užitak i malo dalje od kontinentalnih granica, na ostrvu Madeiri.

Portugalski arhipelag, sačinjen od ostrva Madeira, Porto Santo i Desertas, poznat je po svojoj divljoj ljepoti i suptropskoj klimi, što ga čini savršenim za odmor tokom cijele godine.

Boreći se protiv konkurencije kao što su Krit, Balearik, Kipar, Sardinija i Malta, nominovanih za vodeću evropsku destinaciju 2019, Madeira iznenađuje i oduševljava posjetioce svojom prirodnom ljepotom.

CCAT82/GETTY IMAGES

Atlantsko ostrvo je utočište za šetače zahvaljujući slikovitim stazama, kao što su Vereda da Ilha i Vereda do Pico Ruivo.

Madeira je odlično mjesto za opuštanje – Botanički vrt je nezaobilazno mjesto, a odlazak do susjednog ostrva Porto Santo ponudiće neke od najljepših plaža u okolini.

PKAZMIERCZAK/GETTY IMAGES

Zaboravite ono što ste čuli “da je vulkanska Madeira mjesto samo za starije”, jer postoje i moderni barovi u glavnom gradu Madeira Funchal i prekrasni prirodni bazeni koji privlače ljude svih uzrasta, kao što je Porto Moniz, dostojan Instagrama.

JUERGEN SACK/GETTY IMAGES

Kada je u pitanju hotel, Belmond Reid Palace sa pet zvjezdica je ikona i jedan od najglamuroznijih hotela na ostrvu. Za nevjerovatan pogled na zaliv Funchal, ne tražite dalje od Quinta da Bela Vista, koji je takođe proglašen vodećim boutique hotelom na ovogodišnjim World Travel Awards.

 

Izvor: redonline.co.uk

 

Slični članci

Pomozi drugom – popravi sebi dan

Ultra magazin

Prirodni načini da ojačaš svoj imunitet

Ultra magazin

Podrži 22. septembar – dan bez automobila!

Ultra magazin