Ultra Moderno

Ovo je novi Instagram trend u šminkanju!

Kada je u pitanju svakodnevna šminka, pa čak i ona za večernje izlaske, ne upuštamo se puno u igru sa sjenkama. Najčešće, stavimo bazu za sjenku, na početak oka neku svjetliju, dok kraj izvučemo tamnijom sjenkom. Jer vremena i živaca za dugotrajno blendanje i igranje sa sjenkama jednostavno nemamo.

Foto: Instagram

Stoga, ovaj novi Instagram trend je ono što smo jedva čekali! Naime, on je tako jednostavan i lagan, trebaće ti samo par minuta, a osvježiće lice i dati mu novi, trendy izgled.

Iako je naizgled vrlo jednostavan za postizanje, ovo su neke ključne stvari koje će ti pomoći da dobiješ maksimum od ovog trenda.

Foto: Instagram

Izaberi sjajnu sjenku koja ima odličnu pigmentaciju, tako da kad je staviš u unutrašnji dio oka, da se baš ističe i primijeti. Pripremi kapak pomoću što svjetlijeg korektora ili prajmera za sjenke, koji je u boji sjenke koju želiš da naneseš, kako bi efekat bio što intenzivniji i vidljiviji.

Foto: Instagram

Žuta je hit ovog ljeta, tako da je obavezno nabavi za ovu sezonu.

Koristi kist sa gustom i tvrđom dlakom, i laganim pokretima utapkaj boju u ugao oka. Da bi boja bila intentivnija, nanesi više slojeva boja. Boju nanesi u ugao gornjeg i donjeg oka. Za još dramatičniji izgled, izvuci crni lajner i dodaj vještačke trepavice.

Foto: Instagram

 

 

Izvor: hudabeauty

Slični članci

Sve modne kombinacije sa Wimbledona!

Ultra magazin

Savjeti za šminkanje Scotta Barnesa, koji šminka Jennifer Lopez

Ultra magazin

Najbolje modne kombinacije protekle sedmice

Ultra magazin