Ultra Moderno

Ovo je novi Instagram trend u šminkanju!

Kada je u pitanju svakodnevna šminka, pa čak i ona za večernje izlaske, ne upuštamo se puno u igru sa sjenkama. Najčešće, stavimo bazu za sjenku, na početak oka neku svjetliju, dok kraj izvučemo tamnijom sjenkom. Jer vremena i živaca za dugotrajno blendanje i igranje sa sjenkama jednostavno nemamo.

Foto: Instagram

Stoga, ovaj novi Instagram trend je ono što smo jedva čekali! Naime, on je tako jednostavan i lagan, trebaće ti samo par minuta, a osvježiće lice i dati mu novi, trendy izgled.

Iako je naizgled vrlo jednostavan za postizanje, ovo su neke ključne stvari koje će ti pomoći da dobiješ maksimum od ovog trenda.

Foto: Instagram

Izaberi sjajnu sjenku koja ima odličnu pigmentaciju, tako da kad je staviš u unutrašnji dio oka, da se baš ističe i primijeti. Pripremi kapak pomoću što svjetlijeg korektora ili prajmera za sjenke, koji je u boji sjenke koju želiš da naneseš, kako bi efekat bio što intenzivniji i vidljiviji.

Foto: Instagram

Žuta je hit ovog ljeta, tako da je obavezno nabavi za ovu sezonu.

Koristi kist sa gustom i tvrđom dlakom, i laganim pokretima utapkaj boju u ugao oka. Da bi boja bila intentivnija, nanesi više slojeva boja. Boju nanesi u ugao gornjeg i donjeg oka. Za još dramatičniji izgled, izvuci crni lajner i dodaj vještačke trepavice.

Foto: Instagram

 

 

Izvor: hudabeauty

Slični članci

Potpuno bijele kombinacije iz modnih kolekcija za proljeće 2020

Ultra magazin

Torbice od recikliranih materijala koje su osvojile Instagram

Ultra magazin

Evo kako nositi bandana maramu koja je hit sezone proljeće/ljeto

Ultra magazin