Ultra Zanimljivo

Ovo je eko hotel budućnosti, koji pomaže našoj planeti!

U gusto naseljenim evrospkim gradovima u kojima je sve teže naći prostor, kako bi se kreirala zelena “pluća” kao što su parkovi, najbolja alternativa je uklopiti prirodne elemente koji pomažu u borbi protiv zagađenja i stvoriti urbana okruženja, koja su prijatnija i zdravija. Jedno od rješenja je kreacija biljnih fasada.
Foto: arquitecturaydiseno.es

Ako se ranije ne pojavi veći projekat, London će 2024. godine, kada se završi projekat, imati najveću biljnu fasadu u Evropi. Biljna fasada će biti uklopljena u hotel  Citycape House, koji će se nalaziti u Holborn Viaductu, što je planirano da u budućnosti bude “kulturna milja” Londonskog City–a.

Foto: arquitecturaydiseno.es

Više od 3.700 metara kvadratih biljne fasade, biće potpuno prekriveno biljkama, uključujući i terasu na desetom spratu, sa koje će se pružati spektakularan pogled na St. Pauls katedralu i finansijski distrikt. Predviđeno je da budu zasađene autohtone, ugrožene vrste biljaka.

Foto: arquitecturaydiseno.es

Predviđa se da će biljna fasada hotela svake godine apsorbovati 8 tona ugljenog dioksida i u isto vrijeme proizvoditi 6 tona kisika, doprinoseći smanjivanju temperature u zoni od 3 do 5 stepeni.

Foto:arquitecturaydiseno.es

Projekat je usklađen sa strategijom plana New London, koja promoviše usvajanje mjera za stvaranje zelenijeg gradskog okruženja, a koje se vrednuju kroz faktor urbanog ozelenjavanja.

Bravo za London!

 

Izvor: arquitecturaydiseno.es

Slični članci

Posao od kuće povećava potražnju za laptopima, čipovima i mrežnom opremom

Ultra magazin

Virtuelne vožnje u Disneylandu za cijelu porodicu

Ultra magazin

Najstariji pas u Engleskoj ima 103. godine

Ultra magazin