• Home
  • Ultra Ukusno
  • Ovi ukusni muffini od bundeve ove jeseni su idealna slastica sa malo ugljikohidrata
Ultra Ukusno

Ovi ukusni muffini od bundeve ove jeseni su idealna slastica sa malo ugljikohidrata

Nema razloga da u ishrani sa niskim unosom ugljikohidrata, ne možeš uživati u ukusnim muffinima sa ukusom bundeve. Iako ćeš možda morati da prekoračiš dnevni unos ugljikohidrata, sama bundeva ima umjereno nizak udio ugljikohidrata, a tu su i alternative pšeničnom brašnu (bademovo i kokosovo).

POPSUGAR Photography / Hajar Larbah
Sastojci:
  • 1 šolja bademovog brašna
  • 1/2 šolje kokosovog brašna
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1/3 šolje kokosovog ulja, rastopljenog
  • 3/4 šolje kaše od bundeve
  • 3 jaja
  • 2 kašičice ekstrakta vanilije
  • 1 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice đumbira
  • 1/2 kašičice muškatnog oraščića
  • 1/2 šolje ovsenog mlijeka
  • 1 šolja komadića crne čokolade
POPSUGAR Photography / Hajar Larbah
Priprema:

Zagrijati pećnicu na 180 ° C. U tepsiju za muffine staviti omote za cupcake.

U velikoj posudi umutiti bademovo brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i so, dok se ravnomjerno ne sjedine.

U drugoj posudi umutiti zajedno smeđi šećer, kokosovo ulje, pire od bundeve, jaja, ekstrakt vanilije, cimet, đumbir, muškatni oraščić i ovseno mlijeko.

Dodati vlažne sastojke suvim i miješajti dok se ne sjedine u jednolično tijesto.

Dodati komadiće crne čokolade i ponovo promiješati.

Uliti tijesto u tepsiju za muffine tik do vrha omota. Peći 30 minuta.

Kad su muffini gotovi, izvaditi ih i ostaviti  da se ohlade.

Slični članci

Namirnice koje nam pomažu protiv zimske depresije

Ultra magazin

Šampinjoni punjeni šunkom i sirom!

Ultra magazin

Hrskavi domaći falafel

Ultra magazin