Ultra Kreativno

Ove umjetničke slike pokazuju sve što želiš ovog ljeta!

IuteCredit
IuteCredit

Umjetnica Samantha French istražuje ideju bijega, smirenosti i nostalgije ljetnih odmora, njenog djetinjstva. “Pokušavam da vratim taj osjećaj odmora u vodi i prirodi, kada sam dane provodila roneći i plutajući mirno”, rekla je Samantha. Ona fantastično predstavlja, to bezbrižno vrijeme ljetnih raspusta i godišnjih odmora, koje nam toliko nedostaje, posbno sada u ovim čudnim i izazovnim vremenima.

Instagram/ @samantha_french

Ove umjetničke slike su sve što želimo da gledamo od sada pa do septembra, kao pozadina na mobilnom telefonu, na ekranu kompjutera ili okačene iznad radnog stola.

Instagram / @samantha_french

Serija umjetničkih slika je inspirisana sjećanjima umjetnice, na lijene, mirne i opuštajuće dane detinjstva, dok je uživala u ljetnim rasputima na jezerima sjeverne Minesote, gdje je odrasla.

Instagram / @samantha_french
IuteCredit
IuteCredit

Umjetnica Samantha French je diplomirala na fakultetu za Umjetnost i dizajn u Mineapolisu, a danas ima svoj studio u Bruklinu i njeni radovi se nalaze u mnogim privatnim i javnim kolekcijama, širom svijeta. “Moj trenutni rad se fokusira na plivače ispod i iznad vode”, rekla je. Njene slike su kao balzam za smirenje i opuštanje, u ovim teškim vremenima, jer jednostavno zrače optimizmom i opuštajućom energijom.

Instagram / @samantha_ french
Instagram / @samantha_ french

“Ove slike su veza sa mojim domom i nastavlja se potraga za osjećajem sunca na mom licu i toplih dana na jezeru. One su moj bijeg, suptilno olakšanje od svakodnevnice. U isto vrijeme, me privlači idealistična epoha koja je prethodila mojoj, u kojoj su kape za plivanje i vuneni kupaći kostimi, bili dio svakodnevnice”.

Instagram / @samantha_french
Instagram / @samantha_french
Instagram / @samantha_french

Zaista ove slike su jednostavno savršene i u potpunosti odražavaju esenciju predivnog godišnjeg doba – ljeta.

Nadamo se da si i ti uživaš, kao i mi!

Slični članci

Održiva škola u ruralnoj Indiji slavi lokalni pješčanik

Ultra magazin

Play Media Day 06 nakon dugo vremena, uživo okupio zaljubljenike u kreativnu industriju!

Ultra magazin

Prvi dan Play Media Day 06 razdrmao kreativnu industriju!

Ultra magazin