Ultra Moderno

Otvorena izložba kostima “House of Gaga” u Las Vegasu

Najpoznatije modne kombinacije pjevačice Lady Gage, koje je nosila tokom protekle decenije, predstavljene su na izložbi u Las Vegasu, koja sadrži oko 40 komada odjeće i dodataka iz lične arhive pop zvijezde.

Foto: Denise Truscello

Kada je dugogodišnji kreativni tim Lady Gage, Haus of Gaga, prihvatio zadatak da kreira izložbu o pjevačicinom stilu na Las Vegas Stripu, modna direktorica Nicola Formichetti se okrenula se čuvenim Malim čudovištima (Little monsters, fanovi Lady Gage) za pomoć pri izboru kombinacija koje će uvrstiti na izložbu.

Foto: Denise Truscello

“Postoji nekoliko obožavalaca koji imaju sve informacije”, objasnila je u tokom pregleda izložbe u Parku MGM. “Radili smo vrlo blisko kako bismo saznali njihove omiljene kostime.”

Foto: Denise Truscello

Fanovi sada mogu vidjeti svoje izbore u Haus of Gaga / Las Vegas, stalnoj kolekciji kostima, haljina i dodataka, koje njen tim arhivira još od Gaginog prvog videa “Just Dance” iz 2008. godine.

“Bio san da se sve njene kombinacije izlože na jednom mjestu”, rekla je Formichetti, stojeći pored kreacije “mesna haljina” Franca Fernandeza iz 2010. godine sa dodjele MTV Video Music Awards. Neke od ostalih kombinacija kreirali su Alexander McQueen, Nasir Mazhar, Giorgio Armani i Philip Treacy, između ostalog, koje je pjevačica nosila na pozornici ili na crvenom tepihu.

Foto: Denise Truscello

Za prave fanove koji žele da odonesu kući jedan dio istorije, Haus of Gaga / Las Vegas će u narednim mjesecima izdvojiti odabrane artikle na aukciju, a sredstva se prikupljaju za fondaciju “Born this way”, koju je pjevačica osnovala 2012. godine sa svojom majkom.

Izložba će biti otvorena do 08. novembra.

 

Izvor: wwd.com

Slični članci

Jennifer Lopez zadivila publiku u novoj verziji čuvene Versace haljine

Ultra magazin

Da li ti brineš zbog “brze” mode i štetnog otpada? Dizajneri “Teemill” imaju rješenje za očuvanje planete!

Ultra magazin

Najbolje street style kombinacije na ulicama Milana

Ultra magazin