Ultra Moderno

Otkrij svoj maksimum. Mirisi inspirisani drevnim grčkim bogovima.

Mirisi inspirisani drevnim grčkim bogovima.

Prometej, stvorio je čovjeka modelirajući ga tako da liči bogovima. Bio je dovoljno hrabar da se suoči s gnjevom Zeusa i čovjeku pokloni moć vatre.

Hestia, boginja srca i doma, vladarica olimpijske vatre. Njen je simbol krug: u kojem vatra vječno gori. Predstavlja koncentraciju, donosi smiraj duše. Spaja staro i novo očuvanjem porodice i nježnosti, uz srčanu snagu vatre.

Avon

U svakom od nas postoji posebna iskra. Ona je snaga koja nam pomaže otkriti i dostići svoj potencijal. Može započeti lagano, tiho, a na nama je da je potaknemo da raste, postane snažna, dostigne svoj maksimum.

Tu iskru svi trebamo, poticaj da se usudimo, da ostavimo trag. Tu iskru donose božanstveni Avonovi mirisni noviteti: Maxima EDP i Maxime EDT.

 “Jedinstveni sastojci iz drevnih vremena i priče o snažnim boginjama bile su glavna inspiracija za kreiranje Maxima parfema” otkriva Pascal Gaurin, poznati kreator mirisa. „Ovaj miris izvlači auru elegancije i samopouzdanja kroz plemenite note smilja, sastojka koji donosi obećanje vječne mladosti. Kroz Maximu, želim da svaka žena otkrije svoju jednistvenost i snagu.”

Maxima EDP je primamljiv miris s blistavim i plementim notama smilja, kao glavnog sastojka, čije ulje je poznato kao sastojak koji u njezi kože služi za održavanje mladolikog izgleda. Ova mirisna nota u kombinaciji sa s baršunastom svjetlucavom nektarinom i slavnim vijencem arapskog jasmina, čini da Maxima miris potiče vašu jedinstvenost.

Top note: svjetlucavost nektarine hvata kremastu baršunastu senzualnost crne dalije i plodova crne ribizle stvarajući jedinstven mirisni potpis.

Srednje note: vijenac slavnog arapskog jasmina daje posebnu snagu i pojačava raskoš mjesečevog cvijeta i esencije ruže.

Bazne note: upotpunjene zrncima Absolute kakaovca i vanilije, rustične, gorke, a slatke note smilja daju toplinu, jedinstvenost i potpis ovom parfemu.

I kreatori Maxime, Clement Gavarry i master parfumer Henry Freemont, stvarajući ovaj miris za muškarce okrenuli su se u prošlost, tradiciju, klasične sastojke, note koje otkrivaju snagu muškarca. “Kroz istoriju, naša prošlost stvara našu sadašnjost. U kreiranju mirisa još uvijek možemo puno naučiti iz prošlosti i ta smo znanja i Henry i ja htjeli unijeti u ovaj moderan miris,” otkriva Clement Gavarry. 

Maxime EDT je snažan miris s iskonskim notama tamjana rijetkog, dragocjenog i božanstvenog sastojka! U kombinaciji s osvježavajućim daškom listova mandarine i nesalomljive željezne i drvene snage perzijskog IronWood drveta, Maxime na poseban način prenosi snagu božanstvenog.

Top note: osvježavajući ananas i aromatični punč pojačavaju jasnoću hrskavih zelenih listova mandarine kao glavne top note.

Srednje note: drvenasti tonovi kardamoma i željezna snaga IronWood drveta uz dodir morske soli potiču muževnu stranu mirisa.

Bazne note: koža i cimet obavijaju smolaste note tamjana kao glavne note koja donosi vječni zlatni sjaj i bogatu pomalo slatku notu za dugotrajan mirisni trag.

Otkrijte ove nove mirise koji uskoro dolaze i na naše tržište.

Maxima i Maxime mirisi u prodaji su od 26. 09. u Avonovoj brošuri.

Slični članci

Stilistkinja Gigi i Belle Hadid navodi 5 predmeta koje bi svi trebali imati u ormaru

Ultra magazin

Potpuno bijele kombinacije iz modnih kolekcija za proljeće 2020

Ultra magazin

Torbice od recikliranih materijala koje su osvojile Instagram

Ultra magazin