Ultra Popularno

Oprah Winfrey donirala 10 miliona dolara za borbu protiv korona virusa

Oprah Winfrey je donirala 10 miliona dolara, za borbu protiv korona virusa i donacije hrane najugroženijim stanovnicima. Oprah Winfrey, jedna od najbogatijih i najuticajnijih žena u Americi, je putem svojih društvenih mreža poručila: “Doniram 10 miliona američkih dolara za pomoć ljudima, tokom ove pandemije u gradovima širom SAD-a i na područjima u kojima sam odrasla”. Dio novca će biti usmjeren ka novoj inicijativi pod nazivom “America’s Food Fund”. Oprah Winfrey se oglasila vrlo brzo, nakon objavljivanja podataka, da je prošle sedmice rekordnih 6,6 miliona amerikanaca, ostalo bez posla.
Foto: Kevin Mazur/Getty Images

Ova humanitarna akcija će pomoći najviše onima, koji su posebno pogođena grupa stanovništva tokom pandemije korona virusa, uključujući djecu, porodice sa malim primanjima, starije osobe i nezaposlene.

“Još se sjećam odrastanja sa majkom u Milwaukee-ju, kada nam je bila potrebna pomoć, kako bismo preživjeli. U ovakvim vremenima, toliko je mnogo ranjivih grupa, kojima je potrebna pomoć”, izjavila je Oprah Winfrey.

Ona je prošlog mjeseca pokrenula sedmičnu emisiju na Apple TV +, pod nazivom “Oprah Talks COVID-19”, u kojoj putem video platformi sa raznim stručnjacima govori o tome, kako proći kroz ovu krizu.

Izvor: uk.reuters.com

Slični članci

Taylor Swift izvela uživo pjesmu Betty na dodjeli nagrada ACM 2020

Ultra magazin

Bez kojih pet stvari Senidah ne može da zamisli dan?

Ultra magazin

Brankica Janković ekskluzivno za Ultru: “Potpisali smo ugovor za humorističku seriju Advokado”

Ultra magazin