Ultra Kreativno

“Open space” koncept po dizajnu LU architects studija

IuteCredit
IuteCredit

Najnoviji projekat banjalučkog dizajn studija LU architects je dizajn enterijera klasičnog trosobnog stana novogradnje od 60m2, koji je bilo potrebno preprojektovati i prilagoditi potrebama budućih korisnika.


Uklanjanjem jedne od spavaćih soba, te viška pregradnih zidova dobija se „open space“ koncept dnevne zone, bez jasno definisanih granica između kuhinje, trpezarije i dnevnog boravka. Ovakav koncept dozvoljava nesmetano cirkulisanje energije i svjetlosti u prostoru.

„Open space“ konceptom stvara se utisak puno prostranijeg stana sa mnogo većim komforom.

IuteCredit
IuteCredit

Mala kvadratura kupatila rasterećena je elemenata poput veš mašine i bojlera, a koji su svoje mjesto
pronašli u američkom plakaru u zoni hodnika tako da su skriveni od oka posjetilaca.

Kada se sa projektom počne u ranoj fazi gradnje objekta, onda se na vrijeme mogu prilagoditi izmjene u instalacijama, što omogućava ostavljanje ogoljenima određene betonske dijelove konstrukcije zgrade i postizanje industrijskog stila.

Sirovi beton kao tekstura dominantan je u prostoru, a podovi i dijelovi namještaja izrađeni od tamnog oraha savršeno umiruju brut izgled cjelokupnog enterijera i pridaju “toplotu” prostoru.

Zona kuhinja/šank/trpezarija zauzima centralni dio prostorije. Svedenog je, minimalističkog i modernog dizajna, a dopunjena je Neva stolicama u artisan ručnoj izradi.

Dizajn Neva stolice potpisuje dvoje mladih i talentovanih hrvatskih dizajnera, Ruđer Novak – Mikulić i Marija Ružić, a dio su Neva kolekcije za potrebe sjajnog BiH brenda namještaja Artisan.

Spavaća soba je opremljena minimalistički sa osnovnim elementima i dosta prostora za odlaganje, a stilski prati koncept ostatka stana.


Standardni prozori prema lođi zamijenjeni su šajbama od poda do stropa čime je cijeli stan dobio
veliku količinu prirodnog svjetla. Dobro osvjetljen prostor daje slobodu da se koriste tamne
boje i snažne teksture kako bi se na kraju dobio mističan i nesvakidašnji enterijer.

 

Slični članci

Umjetnica ilustruje svoje trudničko putovanje, da nikad ne zaboravi te trenutke

Ultra magazin

Zašto nije lako biti influenser?

Ultra magazin

JYSK je krenuo u najveću globalnu kampanju za zapošljavanje

Ultra magazin