Ultra Inspirativno

Online psihološka podrška za sve građane

Centar za mirovne studije iz Banjaluke pokreće od 24. marta putem internet video komunikacije individualnu i grupnu psihološku pomoć svim građanima Bosne i Hercegovine, koji se trenutno nalaze u BiH ili u inostranstvu. Briga za mentalno zdravlje pojedinaca sada je prioritet, a posebna pažnja se treba pružiti onima u izolaciji.

Foto: Unsplash

„Želja nam je da u ovoj kriznoj situaciji ljudi znaju da nisu sami i da ćemo im putem Skajpa nastojati pružiti maksimalnu psihološku podršku sa ciljem očuvanja njihovog mentalnog zdravlja i savladavanja osjećaja bespomoćnosti”, kažu iz Centra za mirovne studije.

Zainteresovani građani koji smatraju da im je potrebna ovakva vrsta podrške, mogu se slobodno javiti na e-mail psiho.savjet@gmail.com i poslati ID svog Skajp naloga, kako bi blagovremeno bili kontaktirani, sa ciljem zakazivanja termina za online seansu. Zato, ukoliko poznaješ nekoga kome bi ova usluga bila od pomoći, proslijedi mu informaciju i pruži i ti svoj doprinos.

Svim građanima kojima bude pružena psihološka pomoć, iz Centra za mirovne studije napominju da je diskrecija apsolutno zagarantovana.

Sve krizne situacije, kao i ova izazvana pandemijom virusa Korona, zahtijevaju intenzivniju psihološku podršku građanima. Zbog prirode same situacije, ona je od presudnog značaja, kako bi se prevladali osjećaji tjeskobe, panike i straha, te očuvalo mentalno zdravlje.

 

Izvor: Centar za mirovne studije Banjaluka

Slični članci

Teretana u kući – evo šta ti je sve potrebno

Ultra magazin

Kako se nositi sa teškim situacijama i osjećanjima prouzrokovanim pandemijom korona virusa

Ultra magazin

Dnevna doza relaksacije uz Ultra audio priče

Ultra magazin