• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Mladen Mitrić: “Online kupovina i prodaja, čine sve veći procenat ukupne trgovine u regionu”
Ultra Zanimljivo

Mladen Mitrić: “Online kupovina i prodaja, čine sve veći procenat ukupne trgovine u regionu”

Prodaja i kupovina putem interneta i društvenih mreža je sve više u fokusu i domaćih potrošača, koji iako sa dozom nepovjerenja, sve više počinju da uočavaju prednosti ovog vida trgovine. Uz samo par klikova, moguće je kupiti robu sa bilo kojeg kraja svijeta, koja stigne na tvoj kućni prag ili sa druge strane, istu prodati trećim licima.

Foto Mladen Mitrić

Pioniri dropshippinga u regionu, sada imaju razrađen sistem poslovanja i već uveliko beru plodove svog rada. Jedan od njih je i Mladen Mitrić, koji se nakon dugogodišnjeg iskustva u oblasti novinarstva u Banjaluci i Beogradu, kao i radu u marketinškoj agenciji, posvetio razvijanju online prodaje. Nakon više od pet godina rada u segmentu prodaje i dropshippinga, odlučio je da svoje znanje prenese i na druge, koji su zainteresovani za ovaj vid zarade. Ističe da na našem području ne postoji sličan vid edukacije, te da je interesovanje od samog početka, zaista veliko.

Ističe da ideja o pokretanju kursa postoji već duže vrijeme, kao i da je sama priprema trajala duži vremenski period. Svjestan je činjenice da online kupovina i prodaja, čine sve veći procenat ukupne trgovine u regionu, što je dodatni motiv za pokretanje ovog edukativnog projekta.

”Radeći na svojoj internet prodavnici, shvatio sam da postoji mnogo ljudi, koji žele da prodaju svoje proizvode putem interneta i da će se njihov broj povećavati. Već sam imao priliku da svoje iskustvo u internet prodaji, podijelim sa radnicima nekoliko velikih kompanija u Beogradu. Njihove reakcije su bile odlične i najviše me raduje, što su praktično primijenili savjete koje sam im dao i što su dobili i više nego dobre rezultate. Zbog toga sam odlučio da pokrenem kurs, koji će biti namijenjen svim ljudima, koji žele da se oprobaju u internet prodaji i koji žele da ulože svoje vrijeme i trud u taj posao”, ističe Mitrić.

Dodaje, da ovaj kurs pokriva širok spektar tema, te da je glavni fokus na samom procesu internet prodaje, odnosno na komunikaciji sa kupcima i psihologiji kupaca na internetu.

”Kroz mnogo različitih primjera iz prakse, polaznici će moći da vide i nauče kako da svakog kupca, pa čak i onog koji nije pretjerano zainteresovan za njihov proizvod, navedu na to da ga kupi i da time uspješno zaključi prodajni proces. Kurs je podijeljen na tri tematske cjeline: prodaja putem interneta, posredovanje u kupovini na internetu (dropshipping) i online kupovina”, otkriva Mladen Mitrić.

Foto Play Team

Edukacija će biti izuzetno korisna za sve one ljude, koji tek planiraju da otvore svoju internet prodavnicu i koji su u tom smislu početnici. Pored toga, kurs je namijenjen i svima koji već imaju svoje online prodavnice i žele da unaprijede svoje rezultate u prodaji.

Svi učesnici će dobiti na tacni moje iskustvo i znanje koje sam stekao u proteklih pet godina intenzivnog rada. Na dosadašnjim edukacijama, koje sam održao u beogradskim kompanijama od najvećeg značaja polaznicima, bili su savjeti kako da izbjegnu određene zamke i kako da ne čine kardinalne greške u radu i pri tom uštede vrijeme i novac” dodaje Mitrić.

Naš sagovornik otkriva, da kurs obiluje mnogobrojnim praktičnim primjerima komunikacije sa različitim psihološkim profilima kupaca. Iz obilja materijala izdvojio je i primjere iz kojih polaznici, mogu najviše da nauče.

Otkriva nam da je u pripremi i online verzija kursa, koji će dati nove mogućnosti za polaznike, koji nisu u mogućnosti fizički da budu prisutni ili da se vežu za određeni termin.

”Interesovanje za ovakav vid edukacije je prilično veliko, te se radujem da ću ga u narednom periodu moći ponuditi svim zainteresovanim polaznicima. Pored kursa koji će se održati u Banjaluci 30. novembra, u planu je održavanje istog i u drugim gradovima u BiH. Konkretno, u planu su Sarajevo, Mostar, Tuzla, Prijedor i Bijeljina. Postoji interesovanje ljudi i iz ostalih gradova, pa se iskreno nadam da ću uspjeti da izađem u susret svima, koji žele da uče o internet prodaji”, dodaje Mitrić.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem web stranice www.mladenmitric.com, kao i putem zvanične Facebook stranice Kursevi internet prodaje i dropshippinga. Sve informacije o kursu, kao i o vremenu održavanja dostupne su na web stranici.

Slični članci

Ovo su namirinice koje umanjuju anksioznost, stres i depresiju

Ultra magazin

Sa kojim znakovima se najbolje slažeš u ljubavi i seksu

Ultra magazin

SpaceX lansirao prve astronaute za istorijski komercijalni let

Ultra magazin