• Home
  • Ultra Popularno
  • One World: Together At Home udružio najveće pop zvijezde na osmočasovnom koncertu
Ultra Popularno

One World: Together At Home udružio najveće pop zvijezde na osmočasovnom koncertu

One World: Together At Home, globalni koncert udružio je najveće pop zvijezde širom svijeta na osmočasovnom koncertu koji je emitovan uživo. Koncert koji su organizovali Lady Gaga i dobrotvorna organizacija Global Citizen, uključivao je i šestočasovni pred nastup, prije dvosatnog glavnog događaja, a sve se uživo moglo pratiti putem interneta i na televiziji.
IuteCredit
IuteCredit

Među mnogobrojnim zvijezdama nastupili su Taylor Swift, Paul McCartney The Killers, Rolling Stones; Jennifer Lopez, Sam Smith Elthon John ,Andrea Boceli i Jennifer Hudson. Ultra ti donosi pregled nekih od mnogobrojnih nastupa:

Elton John

IuteCredit
IuteCredit

Legendarni  muzičar odsvirao je svoj hit I´m Still Standing na ogromnom klaviru u vrtu svoje kuće.

Sheryl Crow

Američka rok zvijezda izvela je intimnu pjesmu na klaviru kao i svoj bezvremenski hit Every Day is a Winding Road.

Emotivni govor Beyonce

Zvijezda je iskoristila priliku da se obrati svim afro-amerikancima koji neproporcionalno pripadaju radnoj snazi koja nema taj luksuz da radi od kuće.

“Večeras slavimo istinske heroje, one koji se žrtvuju kako bi mi bili zdravi i sigurni. Doktore, medicinske tehničare i sve ostale medicinske radnike koji su ostavili svoje porodice kako bi se brinuli o našim, nastavljamo da se molimo za vašu sigurnost.”

Celine Dion

Celine Dion, Andrea Bocelli, John Legend, Lady Gaga i Lang Lang svi zajedno izveli su pjesmu „The Prayer“.

Taylor Swift pjeva ‘Soon You’ll Get Better’

Izvođenje pjesme Soon You’ll Get Better, sa zadnjeg albuma bilo je veoma emotivno. Pjesma je napisana za njenu majku kada je saznala da boluje od raka, ali se osećala još snažnije sada zbog epidemije korona virusa. Pjevačica je ranije izjavila da nikad neće ovu pjesmu uživo izvoditi, jer je veoma emotivna za nju, ali ipak je odlučila otpjevati baš ovu pjesmu koja nosi snažnu poruku.

Billie Eilish i Finneas O’Connell

Brat i sestra muzičari izveli su Sunny, pjesmu Bobby Hebba. Eilish se nakon izvođenja pjesme zahvalila zdravstvenim radnicima koji se bore protiv korona virusa.

SuperM

Južnokoreanska pop grupa imala je najveseliji nastup cijele večeri, sa videom koji je prikazao 7 članova grupe kako se bave raznim aktivnostima u njihovim domovima.

Luis Fonsi

Luis Fonsi izveo je akustičnu verziju svoje pjesme  This Is How We Do it down in Puerto Rico pred sam kraj prvog dijela nastupa u akustičnoj verziji sa svojim bendom.

Jennifer Hudson

Pjevačica i glumica izvela je pjesmu Memory iz filma Cats, a obožavatelji su na društvenim mrežama  rekli da ih je dovela do suza svojim emotivnim izvođenjem.

Anie Lennox i kćerka Lola

Legendarna pjevačica benda  Eurythmics i njena kćerka izvele su sjajnu verziju hita There Must Be an Angel.

Hozier

Pjesma Take Me To Curch i dalje snažno utiče na publiku posebno u ovim vremenima.

Liam Payne and Rita Ora

Izveli su duo pjesme For You, koja se nalazi u filmu Fifty Shades, svako iz svog doma, ali su uspjeli da pjesma zvuči divno i harmonično.

The Killers

Brandon Flowers i Ronnie Vannucci izveli su dva hita Mr. BrightsideCaution.

Lady Gaga

Uporedo sa dužnostima voditeljice, Gaga je otpjevala emotivnu vrziju pjesme Smile sa kojom je otvorila drugi dio osmočasovng koncerta.

Izvor: independent.co.uk

Slični članci

10 razloga zašto moraš doći na THE Weekend!

Ultra magazin

6. sezona serije Line of Duty, ekskluzivna premijera 20. septembra na Pickbox TV

Ultra magazin

Princ Harry i Meghan Markle na listi 100 najuticajnijih ljudi magazina Time

Ultra magazin