Ultra Inspirativno

On posjećuje skloništa i udomljava pse koje niko ne želi!

Vlasnici kućnih ljubimaca širom svijeta razumiju duboku vezu, koja se može stvoriti između čovjeka i njegovog ljubimca. Oni mogu da shvate veliku tugu koju doživljavamo kada ugine kućni ljubimac. Jedan čovjek je odlučio da se nosi sa svojom tugom malo drugačije. Ovo je njegova priča, koja je dirnula mnoga srca!

Foto: instagram/wolfgang2242

Steve Greig, računovođa iz Colorada, potpuno se izgubio nakon što je jedan od njegovih pasa uginuo.

“Bio sam toliko uznemiren”, rekao je Greig za Dodo. „Prošlo je mjesec ili dva i još sam se osjećao tako užasno u vezi s tim. Odlučio sam da je jedini način da se osjećam bolje, ako se nešto dobro dogodi. To se vjerovatno ne bi dogodilo, da moj pas nije umro i potaknuo me da pomognem drugim psima”!

Greig je otišao u sklonište za životinje i tražio pse, koje niko nije htio udomiti.

Foto: instagram/wolfgang2242

“Odrastao sam sa mnogo kućnih ljubimaca”, rekao je Greig. “Oba moja roditelja su bili ljubitelji životinja i oni su mi uvijek dozvoljavali sve kućne ljubimce koje sam želio, dok sam se mogao brinuti za njih”.

„Dakle usvojio sam 12-godišnju čivavu Eeyore sa srčanim šumom, četiri loša koljena i doveo je kući. To je bio samo početak”, rekao je on.

Foto: instagram/wolfgang2242

Sada, Greig ima osam starijih pasa, koje niko drugi nije želio udomiti, kao i psa njegove sestre i njegovog cimera. Iako je dosta posla i obaveza, kako bi se sve uklopilo u skladu sa njihovim različitim ishranama i potrebama, Greig u tome uživa.

“Normalan dan za mene je ustajanje u 5 sati ujutro i pripremanje doručka za sve životinje, imam 10 pasa, a većina njih ima različitu ishranu”.

Foto: instagram/wolfgang2242

Osim što priprema najmanje 10 obroka za doručak, Greig se brine i za starije pse, tako što vodi računa o  njihovim zdravstvenim problemima. Računovođa odlazi na posao i vraća se do popodneva, kako bi obezbijedio ručak za svoj pseći čopor.

I Greig ima prilično ispunjen vikend, jer je prepun “sastanaka” za svoje ljubimce.

Ne samo da ima veliku porodicu starijih pasa, već dodaje da svinja po imenu Bikini koja misli da je pas, takođe dijeli dom sa mačkama, pilićima, patkama, golubovima, zečevima i ribama.

Foto: instagram/wolfgang2242

Greig zaista voli starije životinje. “One su samo mudrije životinje”, rekao je. „Ti znaš šta želiš od života kada dođeš u određeni uzrast. Ovi psi znaju ko su i lako je razviti lijep odnos sa njima.”

Foto: instagram/wolfgang2242

Svaka čast Greig, još jednom i tvojom pričom poručujemo “Udomi, ne kupuj”!

 

Izvor: theepochtimes.com

Slični članci

Evo kako da pretvoriš dom u wellness oazu

Ultra magazin

Dan zaljubljenih se bliži, a ti još ne znaš kako ga provesti? Pročitaj naše romantične prijedloge…

Ultra magazin

Najpametnije žene na svijetu – 10 žena sa najvišim IQ

Ultra magazin