• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Olimpijske igre 2020. u Japanu – od recikliranih medalja do vozila bez vozača
Ultra Zanimljivo

Olimpijske igre 2020. u Japanu – od recikliranih medalja do vozila bez vozača

Tokio će koristiti najnoviju tehnologiju kako bi Olimpijske igre 2020. godine bile najbolje organizovane u istoriji, u svakom pogledu.  Napajanje je osmišljeno tako što će se koristiti 100% obnovljiva energija.
Foto: wptv

Solarni paneli će biti postavljenih ispod određenih puteva u Tokiju, a sve sa ciljem da glavni grad Japana naprave eco-friendly metropolom. Vjetar i solarna energija će se upotrebljavati za stadione. Medalje  za one najbolje biće napravljene od recikliranog materijala – 32 kg zlata, 3,5 tona srebra i 2,2 tone bronze je izvađeno iz više od 6 miliona mobilnih telefona, koje su organizatorima donirali stanovnici Japana. Sav ovaj reciklirani materijal je poslužio za više od 5.000 olimpijskih i paraolimpijskih medalja.

Foto: olympic

Tokio će uvesti i taxi vozila bez vozača, a putnici će moći pomoću svojih pametnih telefona otključati vrata i platiti vožnju. Ova ideja je brzo postala veoma interesantna ljudima, pa se već preko 1.500 osoba prijavilo za testne vožnje.

Još jedna inovacija biće roboti koji će prevoditi japanski jezik turistima. Organizatori planiraju da koriste robote, koji će pomoći starijim osobama i osobama sa invaliditetom, tako što će nositi njihove torbe i prtljag.

This is how Tokyo will use technology to transform the 2020 Olympics

Medals made by old phones and robots closing the language barrier.🔎 Learn more about the 2020 Tokyo Olympics: https://wef.ch/2lFxoxj

Posted by Video – World Economic Forum on Četvrtak, 10. Oktobar 2019.

Uz sve inovacije i projekte koje su osmislili za Olimpijske igre koje će se od 25. jula do 9. avgusta  2020. godine održati u Japanu, neminovno je da će biti riječ o najuspješnijim i najsavremenijim Olimpijskim igrama u istoriji. Japan će na 15 dana postati centar svijeta.

 

Izvor: weforum.org

Slični članci

“Najbrži automobil na svijetu” u prodaji za 3,2 miliona dolara

Ultra magazin

Kako uzgojiti novu biljku?

Ultra magazin

Urnebesne fotografije pasa sa ljudskim izrazima lica

Ultra magazin