• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Odmaralište na Maldivima traži ‘bosonogog prodavača knjiga’ na šest mjeseci
Ultra Zanimljivo

Odmaralište na Maldivima traži ‘bosonogog prodavača knjiga’ na šest mjeseci

Luksuzno odmaralište na Maldivima želi angažovati nekoga da vodi njihovu knjižaru na šest mjeseci. Soneva Fushi je eko-odmaralište, smješteno u rezervatu pod zaštitom UNESCO-a, Baa Atol na Maldivima, ostrvskoj državi u Južnoj Aziji.

Extreme Photographer/Getty Images

Nakon što je zatvoreno zbog pandemije korona virusa, odmaralište je ponovo otvoreno 01. septembra s nizom zdravstvenih i sigurnosnih mjera, poput zahtjeva da se maske nose na javnim prostorima.

Soneva Fushi takođe ponovno pokreće svoj program Barefoot Bookseller, koji angažuje ljubitelje knjiga da rade u knjižari ovog tropskog raja. Odmaralište je 10. septembra putem službene Instagram stranice Barefoot Bookseller objavilo da je otvorilo aplikacije za tu poziciju.

Instagram/barefootbookseller

“Želite li pobjeći od svega da biste prodavali knjige na pustom ostrvu na Maldivima? Jeste li strastveni čitalac, izvrstan komunikator i volite pisanje?” stoji u opisu. “Ako ovo zvuči poput vas, bili biste savršeni za našeg bosonogog prodavača knjiga 2020.”

Soneva Fushi udružila se sa kolekcijom knjiga i dobavljačem biblioteka Ultimate Library sa sjedištem u Velikoj Britaniji kako bi otvorili prvu pop-up knjižaru na Maldivima 2018. Te godine odmaralište je angažovalo svog prvog bosonogog prodavača knjiga koji je vodio radnju.

Instagram/barefootbookseller

Odmaralište u svojoj internet aplikaciji posao opisuje kao “prodaja knjiga na jednom od najljepših mjesta na svijetu”.

Prodavač knjiga neće voditi samo knjižaru u odmaralištu, već će imati priliku biti domaćin radionica kreativnog pisanja i gostujućih predavača. Pored toga, prodavač knjiga biće odgovoran za vođenje Instagram profila Borefoot Bookseller i pisanje mjesečnih blogova i biltena.

Getty Images Ibrahim Asad

U objavi posla kaže se da će idealan kandidat biti timski igrač sa strašću prema knjigama i sposobnošću za interakciju s gostima svih dobnih grupa. Odmaralište je pozdravilo ljude iz cijelog svijeta da se prijave za ovo mjesto. Aplikacija, koja je dostupna online, zatvara se 30. septembra, a knjižara se otvara sredinom oktobra.

Maldivi su ponovo otvoreni za sve turiste 15. jula. Da bi ušli u zemlju, putnici moraju pokazati negativan test COVID-19 koji je urađen najkasnije 72 sata prije polaska.

Prije planiranja putovanja, posjetioci bi trebali provjeriti ažuriranja vezana za COVID-19 putem Centara za kontrolu bolesti (CDC). CDC upozorava da “putovanje povećava šanse za dobivanje i širenje COVID-19” i navodi da je “ostajanje kod kuće” najbolji način da se drugi zaštite i ostanu zaštićeni od COVID-19, bolesti koju uzrokuje novi korona virus.

Slični članci

10 biljaka koje pročišćavaju dom i zbog kojih lakše dišemo!

Ultra magazin

Dr. Anthony Fauci otkriva kada bi se život mogao vratiti u normalu

Ultra magazin

Šta nam donosi pun mjesec u Biku?

Ultra magazin