Ultra Inspirativno

Odlučna 86-godišnjakinja šetnjom izgubila više od 50 kilograma

Nakon što se veći dio svog života borila sa viškom kilograma, Jessica Slaughter je u svojim 70-im godinama, počela svakodnevno šetati po svom jednosobnom stanu, kako bi pokušala izgubiti bar nekoliko kilograma. „Čak i kao dijete u Misisippiju, bila sam najdeblja u razredu. Druga djeca su me uvijek zadirkivala“, rekla je Jessica. „Nisam znala kako da prestanem da jedem, svu tu ukusnu hranu. Pržena piletina, slanina, jaja, kolači i pite su bili na mom svakodnevnom meniju“.

Foto: ksdk

Međutim, kada joj je doktor rekao da je na korak od dobijanja dijabetesa, tada je shvatila da neke stvari mora hitno mijenjati.

Prema preporuci prijatelja, odlučila se za vegansku ishranu, ali prava tajna njenog uspjeha u mršavljenju, bila je nova rutina vježbanja, koju još uvijek praktikuje.

Svaki dan hoda između dnevne sobe i kuhinje. Iako zvuči kao aktivnost, koja neće donijeti mnogo rezultata, Jessica je uspjela da izgubi više od 50 kilograma!

„Kada sam ponovo otišla kod doktora na pregled, rekao mi je da moje trenutno zdravstveno stanje bolje od njegovog, a bila sam tako blizu dijabetesa. Sada je sve to iza mene, a srećna sam što sam konačno uspjela da usvojim zdrave životne navike. Nadam se da će moja priča inspirisati i druge starije osobe i penzionere, da život ne prestaje kada uđemo u neke godine. Naprotiv i dalje treba da se krećemo, šetamo, zdravo se hranimo i time poboljšamo svoje zdravlje. Jer, zaista, nikad nije kasno”.

Bravo Jessica, zaista si nas inspirisala i podsjetila da nikad nije kasno da promijenimo svoje životne navike!

 

Izvor: goalcast.com

Slični članci

Video koji prikazuje pritisak kojem su žene svakodnevno izložene

Ultra magazin

Savjeti za lakše disanje

Ultra magazin

Dječak žrtva vršnjačkog nasilja izašao na teren sa Australijskim ragbi timom

Ultra magazin