Ultra Moderno

Obuća za ljeto 2021 – Šta ćemo nositi ove sezone?

IuteCredit
IuteCredit

Ljeto sa sobom donosi najatraktivnije i najzanimljivije modne kombinacije, a ovo ljeto ćemo posebno uživati u neobičnim odjevnim komadima. Uz interesantnu odjeću, moraćemo paziti da i obuća bude u korak sa trendovima. Zato donosimo naših pet favorita za ljeto 2021. godine. 

Mule

IuteCredit
IuteCredit

Obuća koja je najveću popularnost stekla krajem prošlog vijeka zahvaljujući liku Carrie Bradshaw iz serije “Seks i grad”, ovo ljeto je omiljeni modni trend mnogih modnih dizajnera. Takozvane “natikače” ili mule su model koji podjednako dobro ide na elegantniju kombinaciju, kao i na stajling za šetnju oko zgrade.

Sandale na vezanje

Sandale su najčešća ljetna obuća, ali svaka sezona donosi favorite koji se izdvoje i obilježe najtoplije godišnje doba. Ovo ljeto će se nositi sandale na vezanje – koje će se vezati oko noge. Debljim ili tankim trakama, na visoku, srednju ili malu petu – izbora će biti za svačiji ukus. Zanimljivo je da ćemo ovo ljeto gledati potpetice svih debljina. Pandemija nas je predugo ostavila bez ženstvenih i atraktivnih potpetica, a ovo ljeto je vrijeme da to nadoknadimo.

Ravne papuče/sandale

Kada je riječ o ravnim cipelama, ovu sezonu će obilježiti klasični oblici, pomiješani sa savremenim detaljima. Metalne kopče i remeni će se nositi u dnevnim varijantama, ali i noćnim i elegantnim izlascima.

Baletanke

Kada ne znaš šta obuti, odluči se za baletanke. Mantra koju poštuju mnogi modni dizajneri, zbog čega su ovo ljeto napravili različite modifikacije ove udobne odjeće. Sa otvorenom petom, potpeticom ili potpuno ravne – svi modeli će se nositi ovog ljeta.

Kvadratni oblik

Još jedan ljetni trend koji ćemo viđati na svim modelima obuće. Počevši od sandala, preko papuča i klompi, kvadratni vrh obuće će dominirati narednih mjeseci.

Slični članci

Nicolas Ghesquière još jednom pokazao ljubav prema arhitekturi na reviji Luis Vuitton

Ultra magazin

Kako zaštiti kožu lica i tijela tokom ljeta

Ultra magazin

Kako da nosiš svoj omiljeni teksas šorc?

Ultra magazin