• Home
  • Ultra Popularno
  • Obožavaoci pokrenuli peticiju za ponovno snimanje 8. sezone “Game of Thrones”
Ultra Popularno

Obožavaoci pokrenuli peticiju za ponovno snimanje 8. sezone “Game of Thrones”

Kako HBO serija ulazi u svoju posljednju epizodu ikada ove nedjelje, nezadovoljni gledaoci traže, ponovno snimanje 8. sezone “Game of Thrones”, sa “kompetentnim piscima”, prema peticiji koja je pokrenuta na change.org.

HBO

“David Benioff i D.B. Weiss su se dokazali kao nesposobni pisci kada nemaju izvorni materijal (tj. knjige)”, navodi se u peticiji. “Serija zaslužuje završnu sezonu koja ima smisla. Ostvarite moja očekivanja i učinite to, HBO!”

Za razliku od svog početka, šesta, sedma i osma sezona nisu zasnovane na knjigama autora Georgea R. Martina. Činjenica koju mnogi smatraju problematičnom. Drugi navode da su ko-kreatori Benioff i Weiss previše fokusirani na svoj sljedeći projekat, Star Wars: Rise of Skywalker.

Uz potpise, peticija traži od onih koji se pridružuju borbi da objasne svoje razmišljanje.

“Razumijem da je GOT, ali ne vjerujem da je 8 godina u izgradnji karaktera ono što misle da će nas šokirati i zastrašiti”, napisao je jedan fan.  “Zato što je sezona 8 šala i uvreda za fanove koji su u ovo uložili 7 godina života … ako HBO želi da zadrži fanove, treba ih poštovati,” dodao je drugi fan.

Zahtjev je došao samo nekoliko dana nakon što je pretposljednja epizoda prikazala Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) kako odbacuje sedam sezona razvoja karaktera i, moral, da spali King’s Landing sa svojim zmajem. Vatra je spalila sve u gradu, uključujući Cersei Lannister (Lena Headey) i Jaimea Lannistera (Nikolaj Coster-Waldau).

“Na kraju krajeva, ona je to što je, a to je Targaryen”, objasnio je ko-autor Benioff za Dany. “Znate, ona je u više navrata govorila tokom serijala: “Ja ću uzeti ono što je moje sa vatrom i krvlju.” I u ovoj epizodi ona to radi.”

Posljednja epizoda Game of Thrones  emituje se u nedjelju u 21 sat, po američkom vremenu.

Peticiju je potpisalo oko 300.000 ljudi, a situaciju možete pratiti na change.org.

Slični članci

Beyonce otvorila Kobe Bryant Memorial izvedbom jedne od njegovih najdražih pjesama

Ultra magazin

Hit iz 80-ih “Take on Me” premašio milijardu pregleda

Ultra magazin

Billie Eilish oborila rekord s temom Jamesa Bonda

Ultra magazin