• Home
  • Ultra Popularno
  • Objavljen trailer filma Pjera Žalice, koji otvara 26. Sarajevo Film Festival
Ultra Popularno

Objavljen trailer filma Pjera Žalice, koji otvara 26. Sarajevo Film Festival

Objavljen je trailer novog filma bh. režisera Pjera Žalice “Koncentriši se, baba”, čija će svjetska premijera otvoriti 26. Sarajevo Film Festival, koji će se održati u avgustu mjesecu.

Foto Sarajevo Film Festival PR

Uloge u filmu ostvarili su glumci iz cijelog regiona, a samo neki od njih su Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane  Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac.

Pjeru Žalici ovo je treći igrani film – nakon filmova GORI VATRA (2003) i KOD AMIDŽE IDRIZA (2004).

Radnja filma događa se u aprilu 1992. godine. Brojna se porodica, razbacana po cijeloj Jugoslaviji, okuplja u Sarajevu oko odra stare majke. Baba nije dobro, ali se prognoza porodičnog ljekara da je njena smrt pitanje minuta, pretvara u sate, pa onda dane. Počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike porodične kuće u Sarajevu. Film je sniman u Sarajevu u novembru prošle godine.

Foto Sarajevo Film Festival PR

Scenario i režiju potpisuje Pjer Žalica, šminku: Lamija Hadžihasanović Homorac, snimatelj zvuka: Predrag Doder, dizajn zvuka: Igor Čamo, originalna muzika: Dino Šukalo, kostimografija: Sanja Džeba, scenografija: Sanda Popovac, montaža: Redžinald Šimek, direktor fotografije: Almir Đikoli.

Film su producirali Obala Art Centar, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija, u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane.

Pogledaj trailer:

  1. Sarajevo Film Festival će biti održan od 14. do 21. augusta 2020.

    Foto Sarajevo Film Festival Facebook

Sigurnost i zdravlje gostiju i svih zaposlenih u okviru festivala, prioritet je Sarajevo Film Festivala. Festival će biti održan u skladu sa savjetima zdravstvenih stručnjaka. Ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definisanih smjernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gdje smo dužni održavati fizičku distancu.

Slični članci

Nova serija Away sa Hilary Swank stiže na Netflix

Ultra magazin

10 najboljih filmova Ryana Goslinga, rangiranih prema IMDb-u

Ultra magazin

Dwayne “The Rock” Johnson je najplaćeniji glumac

Ultra magazin