• Home
  • Ultra Popularno
  • O ljubavi, odnosima, braku, izazovima, prevarama i razvodima – stiže film “Ljubav oko svijeta”
Ultra Popularno

O ljubavi, odnosima, braku, izazovima, prevarama i razvodima – stiže film “Ljubav oko svijeta”

IuteCredit
IuteCredit

Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, zapanjujući i nagrađivani film „Ljubav oko svijeta“ stiže u CineStar kina zajedno sa  gostovanjem autora, Davora i Anđele Rostuhar.

Film prikazuje 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu dokumentarnu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.

Autori ovog nagrađivanog filma, Davor i Anđela Rostuhar, napokon dolaze i u Bosnu i Hercegovinu  kako bi uživo predstavili svoje bogato putopisno iskustvo i kako bi odgovarali na pitanja publike u okviru turneje po CineStar kinima koja će se održati prema sljedećem rasporedu:

IuteCredit
IuteCredit

Sarajevo 4.11., Mostar 5.11., Zenica 6.11, Tuzla 7.11. i Banja Luka 8.11.2021. Prve projekcije kreću već od 18:30 a ulaznice su u prodaji na www.cinestarcinemas.ba

Gostovaće na prvi dan prikazivanja u svakome gradu, dok će ukoliko bude interesa, biti i dodatnih projekcija u drugim terminima. Zanimljivost je da će u Banjoj Luci i Sarajevu postaviti i izložbu fotografija s puta oko svijeta. Izložba će biti postavljena samo jedan dan tako da je ovo idealna kombinacija filma – izložbe i susreta s autorima u kojoj će svi biti obogaćeni za jedno predivno iskustvo.

Davor Rostuhar je najpoznatiji hrvatski putopisac iza kojeg je niz projekata, a aktualni, “Ljubav oko svijeta”možeš pogledati ekskluzivno u CineStaru.

Iz bogate biografije izdvajamo:

HRVATSKA IZ ZRAKA – (2007. – 2014.) Najveći fotografski projekt u Hrvatskoj – sedam godina je dokumentirao Hrvatsku iz zračne perspektive u saradnji s National Geographicom. Fotomonografija „National Geographic – Hrvatska iz zraka“ najprodavanija je fotomonografija u Hrvatskoj a istoimenu izložbu je u tri godine vidjelo preko 2 miliona ljudi u 20 zemalja.

POLARNI SAN – (2015. – 2018.) Projekat koji prati pripreme i izvođenje Prve hrvatske ekspedicije na Južni pol. Postao je 26. osoba u istoriji koja je sasvim samostalno prehodala put od obale Antarktike do Južnog pola – solo, unassisted, unsupported. Knjiga „Polarni san“ bila je najprodavanija knjiga u Hrvatskoj 2018.g., a 176 motivacijskih predavanja koja je održao u narednoj godini uživo je prisustvovalo preko 50 000 posjetilaca.

LJUBAV OKO SVIJETA – (2018. – 2020.) Zajedno sa suprugom Anđelom proveo je jednu godinu na putu oko svijeta istražujući ljubav u različitim kulturama. Proputovali su 24 države na svim kontinentima i napravili 108 intervjua sa ljudima iz najrazličitijih kultura. O ljubavi, odnosima, braku, izazovima, prevarama i razvodima razgovarali su sa svim profilima ljudi, od nomadskih lovaca i sakupljača do holivudskih celebrityija. Projekat je uzeo oblik jedinstvenog dokumentarnog filma, knjige i fotografske izložbe.

Do sad je proputovao 117 zemalja svijeta i vodio preko 20 ekspedicija u neke od najzabačenijih predjela našeg planeta. Objavio je osam knjiga, od kojih su četiri prevedene na engleski i dva dokumentarna filma.

 

Slični članci

Premijere i nove sezone serija koje ćemo gledati u decembru

Ultra magazin

Počinje sezona Kraljevske opere i baleta u CineStar kinima u BiH

Ultra magazin

Zvijezda serije ‘Squid Game’ Park Hae-soo predvodi korejsku verziju ‘Money Heist’

Ultra magazin