Ultra Kreativno

Novogodišnja rasvjeta u Tokiju ostavlja bez daha

Pretpraznična sezona već je počela i gradovi se spremaju da dočekaju Novu godinu u velikom stilu. Tokio je grad koji je uvijek genijalno osvijetljen u ovo doba godine i ima ponešto za svačiji ukus – romantični ugođaj, igru svjetla, i mnoge druge divne stilove koje moraš vidjeti. Obzirom da je Tokio daleko, Ultra te poziva u obilazak Tokijskih ulica, da zajedno sa nama osjetiš prazničnu atmosferu i uživaš u novogodišnjoj rasvjeti koja jednostavno ostavlja bez daha. 
Foto: visit-minato-city.com

LED sijalice na drveću u ulici Keyakizaka sijaju kao najsjajnije zvijezde. Pogled sa obližnjeg mosta je prekrasan, jer se na kraju ulice vidi Tokyo Tower koji izranja u svom sjaju narandžaste svjetlosti.

Foto: visit-minato-city.com

Godišnji show novogodišnje rasvjete “Starlight Garden” je tradicionalno futuristički i kreativan. Fantastični šou koji traje 4 minute koristi 190.000 LED sijalica i ponavlja se svakih 12 minuta.

Foto: visit-minato-city.com
Foto: visit-minato-city.com
Foto: visit-minato-city.com

Svi obožavaoci Disney tematike svake godine uživaju u novogodišnjim svjetlima u Caretta Shiodome. Ovogodišnja tema su “Arabijske noći”. Drveća na trgu se pale i mijenjaju boju u ritmu muzike iz Disney-evog hit filma Aladdin. U ovom spektaklu naročito uživaju djeca. Na fotografijama možeš da vidiš kako je bilo prošle godine kada je tema bio Disney film Ljepotica i Zvijer.

Foto: visit-minato-city.com
Foto: visit-minato-city.com

Nadamo se da ti svidjela novogodišnja rasvjeta, ili možda bolje da kažemo umjetnička djela, u glavnom gradu Japana. Mi smo oduševljeni.

 

Izvor: visit-minato-city.com

Slični članci

Soda bikarbona u vrtu: iskoristi sve prednosti organskog lijeka za biljke

Ultra magazin

Izvrsne umjetničke slike popularne ruske umjetnice, donose čari evropskih gradova

Ultra magazin

Evo kako da transformišeš prazan prostor u savršenu zonu za uživanje

Ultra magazin