Ultra Popularno

“Novo normalno” – Koncerti u zaštitinim balonima

Prije pandemije COVID-19, ideja fizičkog udaljavanja na koncertima, izgledala je potpuno nestvarna i nezamisliva. Međutim, „novo normalno“ značilo je da smo se morali prilagoditi svijetu u kojem se ljudska fizička blizina, smatra zdravstvenim rizikom. Nažalost, to znači da su mnogi muzički događaji uživo, morali biti otkazani ili su pomjereni za narednu godinu. Međutim, rok grupa “The Flaming Lips” smislila je način za izvođenje koncerata, a da pritom čuvaju sebe i publiku.

Foto: instagram.com/waynecoyne5

Naime, bend je nastupao u pojedinačnim plastičnim balonima, ali i publika je bila u pojedinačnim balonima. Prostor ima kapacitet za 3.500 ljudi, ali je za ovu priliku bio ispunjen sa 100 balona za 100 ljudi. Koncert uživo, bio je dio snimanja muzičkog video spota, a ideju je prvi osmislio frontmen benda, Wayne Coyne, u ranim danima pandemije.

Foto: instagram.com/waynecoyne5

„Sviđa mi se kako ovo izgleda, jer se možete rasplesati i uživati koliko god želite, možete vrištati koliko god želite, jednostavno ne možete zaraziti osobu pored sebe”, kaže Wayne Coyne.

Ovo je sjajna ideja, ali radujemo se danu kada ćemo svi opet moći zajedno plesati bez fizičke distance.

Slični članci

Justin Timberlake se vratio sa novom muzikom!

Ultra magazin

Stiže novi triler “Fatale” sa Hilary Swank u glavnoj ulozi

Ultra magazin

Muzičari The Weeknd i Rosalia udružili snage na novom remixu!

Ultra magazin