• Home
  • Ultra Popularno
  • Novi video spot Dine Merlina početak saradnje sa modnim dizajnerom Markom Feherom
Ultra Popularno

Novi video spot Dine Merlina početak saradnje sa modnim dizajnerom Markom Feherom

Dino Merlin će ovog četvrtka, 29. oktobra u 20:00 sati predstaviti prvi singl „Mi“, sa predstojećeg novog albuma. Biće to dvanaesti studijski album ovog kantautora, prvi nakon „Hotela Nacional“ iz 2014. godine. Poznati muzičar je započeo saradnju sa poznatim bh. modnim dizajnerom Markom Feherom, te će u novom video spotu nositi modne kreacije ovog mladog dizajnera, koji je ostvario internacionalni uspjeh.

Foto Edvin Kalić

„Pjesma ‘Mi’ govori o nama u svijetu koji se mijenja i nama, koji se mijenjamo zajedno sa svijetom, htjeli mi to ili ne. Da li će to biti promjena nabolje ne zavisi samo od svijeta, nego i od nas“, kaže Dino Merlin.

„U vrijeme pandemije, još jednom vidimo kako smo upućeni jedni na druge, kako zavisimo jedni od drugih, kako smo zajedno u ovome i kako samo zajedno možemo preživjeti ovu novu nevolju, koja nas je zadesila i kako bismo više nego ikad trebali biti ‘Mi’”, ističe bh. muzičar.

Modni dizajner Marko Feher ističe da se strpimo još malo do četvrtka, kada će otkriti više detalja, ali i da je ovo tek početak saradnje sa poznatim bh. izvođačem.

Iako je singl bio planiran za proljeće ove godine, epidemija je odgodila objavljivanje pjesme za neka bolja vremena.

„S obzirom da bolja vremena sporo dolaze, život ide dalje, a pandemija, čini se, nema namjeru brzo otići, život i ‘Mi’ moramo dalje. Život ne čeka na nas, pa ni ‘Mi’ nećemo čekati na život već trebamo živjeti i raditi. Tako da je proljeće za pjesmu ‘Mi’ stiglo krajem oktobra“, dodaje Dino Merlin.

Iako vremena nisu najsretnija, ne smijemo gubiti optimizam, vjeru i nadu. Moramo pokazati jedni drugima, ali prije svega sami sebi, da iz loših vremena možemo izaći kao bolji i plemenitiji ljudi. To je jedna od poruka pjesme “Mi”.

Video spot kojim će biti predstavljena pjesma „Mi“, sniman je u crnogorskom kompleksu Porto Montenegro, marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zalivu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, gdje će biti organizovana promocija novog singla i spota Dine Merlina. Time će zvanično biti najavljen početak dugoročnog kreativnog partnerstva između ovog umjetnika i Porto Montenegra.

Sa nestrpljenjem čekamo premijeru. Pogledaj teaser na linku ispod!

 

Slični članci

John Travolta i Samuel L. Jackson ponovo zajedno u reklami ispunjenoj referencama ‘Pulp Fiction’

Ultra magazin

5 novih serija koje dolaze na Netflix u decembru

Ultra magazin

Glumica Kristen Stewart se priprema za ulogu princeze Diane u novom filmu Spencer

Ultra magazin