Ultra Popularno

Novak Đoković kaže da je ključ njegovog uspjeha veganska ishrana!

Novak Đoković je izjavio da tajna njegovog uspjeha leži u veganskom načinu ishrane. Đoković, koji se trenutno nalazi na drugom jestu ATP liste dolazi iz porodice koja voli hranu, njegovi roditelji su nekada držali piceriju na Kopaoniku. Novak još uvijek voli hranu i čak je otvorio veganski restoran “Eqvita”, u Monte Karlu, gdje trenutno živi. On tvrdi da je veganska ishrana ključ njegovog uspjeha!

Foto: Getty Images

Ali za Đokovića hrana je mnogo više od zadovoljstva. Hrana je ključ njegovog uspjeha. “O malih nogu uvijek sam volio hranu, ali sada kao sportista hrana je postala nešto više. Hrana je gorivo koje određuje kako igram, kako se oporavljam od povreda i koliko sam koncentrisan na terenu. Veliki dio mog profesionalnog uspjeha pripisujem načinu, na koji se hranim.”

U nastojanju da uvjeri i druge u dobrobit ishrane na biljnoj bazi, 2018. godine se pridružio ekipi dokumentarnog filma “The Game Changers”, kao izvršni producent.

Instagram / @djokernole

Tema dokumentarnog filma je ishrana na bazi biljaka, bez mesa, a kako mnogi misle da je meso jedini izvor proteina, u filmu stručnjaci i vrhunski sportisti, pričaju o svom iskustvu veganske isharane koja podrazumijeva konzumiranje isključivo biljne hrane. Sportisti koji se hrane na ovakav način, proteine uzimaju isključivo iz biljaka, a takva ishrana im donosi čak 35% bolje rezultate u odnosu na druge sportiste.

Prema Đokovićevim riječima, on se pridružio ekipi skoro na kraju projekta, jer nije bio veoma “glasan” o činjenici da je sportista, čija je ishrana zasnovana na namirnicama na biljnoj bazi. “Čuli su tokom  Wimbledona kada me je neko pitao o tome na pres konferenciji i pozvali su me da budem dio njihovog projekta.”

“Ovaj film je veoma inspirativan za mene kako privatno, tako i poslovno. Ponosan sam što sam dio ovog tima”, napisao je Đoković na svom Twiter profilu, nakon što je izašao trejler za dokumentarni film.

U jednom od mnogobrojnih intervjua izjavio je: “Hranim se na biljnoj bazi i mislim da je to jedan od razloga zašto se dobro oporavljam, više nemam alergije i to mi se sviđa.”

Inače, Novak je često govori o svom načinu ishrane i nailazi na kritike, kako bi “trebalo da jede meso”, prvenstveno zbog činjenice da je profesionalni sportista. Ipak, on savjete nije poslušao, a njegovi rezultati na teniskom terenu su jasan znak da ovim načinom ishrane, izvlači svoj maksimum i postiže uspjeh.

Bravo!

 

 

 

Slični članci

Internet zvijezda otpjevala Shallow u emisiji Ellen

Ultra magazin

Celine Dion – život počinje u pedesetoj!

Ultra magazin

Beyonce otvorila Kobe Bryant Memorial izvedbom jedne od njegovih najdražih pjesama

Ultra magazin