• Home
  • Ultra Moderno
  • Nova kolekcija Marka Fehera na prestižnom takmičenju “Fashion Makes Sense Award”
Ultra Moderno

Nova kolekcija Marka Fehera na prestižnom takmičenju “Fashion Makes Sense Award”

Nova kolekcija poznatog bh. dizajnera Marka Fehera pod nazivom “The Grandfather’s Legacy” biće prezentovana u sklopu takmičenja “Fashion Makes Sense Award”, koje će se održati u digitalnom izdanju Fashionclash Festivala od 26. do 28. februara 2021. godine.

Foto Edvin Kalić

Feher ističe da je sve, bez izuzetka u ovoj kolekciji napravljeno od recikliranih starih stvari, cipela, papuča, kaputa, pantalona, ​​dugmadi… Pogledajte fotografije koje je napravio Edvin Kalić. Modeli su Azra Patković i Jan Oskar Ivančić. Za frizure modela zaslužan je Ensar Dervišbegović, dok je makeup radila Renata Ponjević.

Foto Edvin Kalić

“Moj cilj za “Fashion Makes Sense Award” bio je zaista stvoriti odjeću koja ima smisla, koja je nosiva i upotrebljiva u svakodnevnom životu. Mislim da bi se uopšteno svi mogli više okrenuti recikliranju i stvaranju novih stvari od starih, jer trenutno imamo toliko odjeće i materijala na svijetu, da nam nisu potrebni novi proizvodi, jer proizvodnjom novih materijala ovi automatski postaju otpad. Zbog toga sam se okrenuo ovoj metodi korištenja već korištenih stvari, jer moda mora početi imati više smisla”, izjavio je Marko Feher u intervjuu za Kaltbut Magazine.

Foto Edvin Kalić

Marko Feher je jedini dizajner iz Jugoistočne Evrope koji je u finale takmičenja ušao sa devet dizajnera iz cijelog svijeta.

Foto Edvin Kalić

“Mislim da mladi iz ovog dijela svijeta imaju puno kreativnih potencijala i često nemaju prostora da to pokažu. Jako sam sretan što FashionClash svih ovih godina neprestano ruši te stereotipe i daje prostor mladima, bez obzira odakle dolaze”, kaže Marko Feher.

Foto Edvin Kalić
Foto Edvin Kalić
Foto Edvin Kalić

Slični članci

Prirodni tonovi, basic, pruge, jeans – Poželi dobrodošlicu Mangovoj proljećnoj kolekciji

Ultra magazin

Stiže nam mjesec ljubavi u znaku essence kozmetike

Ultra magazin

CATRICE kozmetika predstavlja svoje favorite koji će oduševiti sve zaljubljene

Ultra magazin