Ultra Popularno

Njen glas oduzima dah. Ona je Yebba!

Yebba je pjevačica fenomenalnog glasa, koja u protekle dvije godine aktivno pokušava da se probije na muzičku scenu, a ako ne znaš ko je ona, definitivno je vrijeme da je upoznaš. Kada čuješ njenu prvu ikad snimljenu pjesmu My mind, povjeruješ joj svaku riječ, jer je pjeva sa toliko bola i emocija.

Foto: Twitter / @yebbasmith

To je manje činjenica, a više zahtjev da odmah poslušaš ovu pjesmu koju je 2016. godine, YEBBA izvela uživo u Sofaru, New York.

Vokalna kontrola YEBBA-e je nevjerovatna, a snaga i emocija njenog glasa oduzima dah. Ako moramo da je uporedimo s nekim, onda bi to možda bila Adele.

Nakon godina pjevanja u malim lokalima i objavljivanja povremenih obrada na You Tube-u, čini se da je konačno dočekala svojih 5 minuta.

Njeno pravo ime je Abbey Smith. Međutim, 2016. godine YEBBA je izgubila majku od samoubistva, samo sedam dana nakon objaljivanja svoje prve pjesme My Mind. Tada je odlučila da promjeni ime i objasni zašto je to učinila.

“Sve sam pisala unazad. “YEBBA” je nemarno postala moj potpis, umesto “Abbey”. Moja mama je to vidjela, i počela da me zove “moja YEBBA”. Iz ljubavi i poštovanja prema mojoj majci i životu, mijenjam ime u YEBBA. Za mene to nije umjetničko ime; to nije alter ego; to nije neka velika izjava. To sam ja. Ovo je moj odraz“, napisala je tada pjevačica.

Nakon dugog čekanja, YEBBA je objavila svoj debitantski singl „Evergreen“, 27. oktobra 2017. Iste godine je snimila duet sa Sam Smithom „No peace“, koji je objavljen na njegovom albumu The thrill of it all. Pjevač je izjavio da je to “jedini glas koji ga je oduševio nakon dugo vremena, kao pjevača … Njen glas zvuči kao lomljenje srca.”

Međutim, 2019. godina se pokazala kao veoma uspješna za ovu soul pjevačicu. Njen talenat je prepoznao producent i DJ Mark Ronson, a mnogi čak tvrde da je upravo ona njegova nova muza, kao što je to nekad bila Amy Winehouse. Zajedno su snimili dvije pjesme za njegov album Late night feelings, a producent navodno radi na njenom debitantskom albumu.

Nakon toga uslijedila je saradnja i sa Edom Sheeranom na pjesmi „Best part of me“, koja je objavljena na najnovijem albumu britanskog kantautora No.6 Collaborations Project.

Jedva čekamo da vidimo šta se sprema za ovu nevjerojatnu ženu, kada svijet otkrije talenat koji ona zaista jeste.

Slični članci

Poznati košarkaš Kobe Bryant poginuo u helikopterskoj nesreći

Ultra magazin

Razlog zašto Kate Middleton možda neće nositi novu haljinu na dodjelu nagrada BAFTA

Ultra magazin

Glumac Robert Downey Jr. prelazi na veganski način ishrane

Ultra magazin