Ultra Inspirativno

Njemački ovčar “usvojio” dva lavića nakon što ih je lavica odbila

Njemački ovčar je u ruskom parku divljih životinja „usvojio“ dva lava, koje je majka odbila odmah nakon poroda. Zaposlenici u parku “Bijeli lav” koji se nalazi u Vladivostoku u Rusiji zabrinuli su se kad su primijetili da s lavicom Sironom nešto nije u redu.

https://www.instagram.com/p/CFf5y4VoQuI/

Osoblje je primijetilo da je Sirona postala „vrlo introvertna, rezervisana i tajnovita“. Njena dva mladunca takođe su patila, jer su bila „iscrpljena i dehidrirana“. Tada je osoblje odlučilo ukloniti mlade lavove zbog njihove sigurnosti.

Mladunci su potom predani na čuvanje Sandri, njemačkom ovčaru koji živi u parku. Odmah je prihvatila dva lava kao da su njeni psići. Iako Sandra prije nije voljela mačke, njeno ponašanje je pokazalo da je i više nego sretna što joj je dodijeljena uloga njegovateljice dva mlada lava.

Instagram: lionspark.ru

To se vjerovatno dogodilo jer je osjećala majčinski instinkt, kako je nedavno na svijet donijela vlastite štence. Ona je lavove nastavila da hrani svojim mlijekom, koje im je dovoljno za normalan rast. Osoblje u parku divljih životinja zna da ova preslatka porodična idila neće moći vječno trajati, ali nadaju se da će ih Sandra još neko vrijeme moći njegovati.

Slični članci

5 koraka za jutarnju motivaciju

Ultra magazin

Ljubav prema sebi je prvi korak ka ljubavi prema drugima

Ultra magazin

Kako hiperosjetljivost pretvoriti u vrlinu?

Ultra magazin