Ultra Popularno

Niko nije bio više iznenađen nagradom Emmy od Jodie Comer

Jodie Comer je jako bliska sa svojom porodicom – zbog čega se, ironično, zvijezda serije “Killing Eve” nije potrudila da ih pozove na dodjelu nagrada Emmy.
Art Streiber

Nije da nije željela da oni dolete iz Liverpula i budu uz nju, ali Comer nije očekivala da će osvojiti trofej i nije željela da oni budu razočarani.

Comer je osvojila nagradu Emmy kao glavna glumica u drami, pobijedivši Lauru Linney, Violu Davis, Robin Wright, Mandy Moore, Emiliu Clarke i kolegicu u seriji Killing Eve, Sandru Oh. Sa 26 godina Comer je prva dobitnica nagrade Emmy za glavnu ulogu, koja se rodila devedesetih, a priznanja dolaze nakon što je u maju osvojila i TV nagradu BAFTA.

Art Streiber

„Zapravo ne znam o čemu sam razmišljala. Bila sam u potpunom šoku. Tokom dana bila sam neobično mirna, jer nisam mislila da ću to biti ja. Ali i to se dogodilo tako brzo. Stojite pred svim tim ljudima i želite da kažete pravu stvar i ne želite da nikoga izostavite. Želite da upijete trenutak, ne žurite. Osjećam se kao da sam puno blebetala!”, rekla je glumica za Variety.

Bilo je pomalo neugodno naći se u istoj kategoriji sa kolegicom iz serije Sandrom Oh, ali glumica kaže da ona to nije tako doživjela. “Oduvijek sam govorila: Nevjerovatno sam sretna što sam dio serije koja ima dvije glavne ženske uloge, koje su komplikovane i u istoj kategoriji. Prilično je posebno to što smo se tu našle zajedno. Tako slavimo jedni druge, kao i cijela ekipa. Nema loših osjećaja.”

Art Streiber

Autorka serije Killing Eve, Phoebe Waller-Bridge kaže da je glumica “odigrala ulogu na način koji se dešava jednom u generaciji i da je ona glumica koja se pojavljuje jednom u generaciji.”

Jodie nije htjela otkriti šta nas očekuje u trećoj sezoni Killing Eve: „Ne mogu vam ništa reći – zaklela sam se na tajnost. Ali ono što me zaista uzbuđuje su emocije koje je Eva izazvala u Villanelle. Još uvijek vlada puno ludila, a Villanelle se drži svojih starih trikova. Ali mislim da ćemo definitivno vidjeti Villanelle u mnogo dubljem smislu.”

Sljedeći projekat Jodie Comer, Free Guy će biti prikazan 2020. godine.  U akcijskoj komediji glumi uz Reynoldsa i Waititija.

 

Izvor: variety.com

Slični članci

Sea Star i nakon odgađanja za iduću, ove godine ipak pratilo preko pola miliona fanova širom svijeta

Ultra magazin

“Dama” je nova pjesma Saše Lozara

Ultra magazin

Venecijanski filmski festival ipak će se održati u septembru

Ultra magazin