Ultra Popularno

Niko nije bio više iznenađen nagradom Emmy od Jodie Comer

Jodie Comer je jako bliska sa svojom porodicom – zbog čega se, ironično, zvijezda serije “Killing Eve” nije potrudila da ih pozove na dodjelu nagrada Emmy.
Art Streiber

Nije da nije željela da oni dolete iz Liverpula i budu uz nju, ali Comer nije očekivala da će osvojiti trofej i nije željela da oni budu razočarani.

Comer je osvojila nagradu Emmy kao glavna glumica u drami, pobijedivši Lauru Linney, Violu Davis, Robin Wright, Mandy Moore, Emiliu Clarke i kolegicu u seriji Killing Eve, Sandru Oh. Sa 26 godina Comer je prva dobitnica nagrade Emmy za glavnu ulogu, koja se rodila devedesetih, a priznanja dolaze nakon što je u maju osvojila i TV nagradu BAFTA.

Art Streiber

„Zapravo ne znam o čemu sam razmišljala. Bila sam u potpunom šoku. Tokom dana bila sam neobično mirna, jer nisam mislila da ću to biti ja. Ali i to se dogodilo tako brzo. Stojite pred svim tim ljudima i želite da kažete pravu stvar i ne želite da nikoga izostavite. Želite da upijete trenutak, ne žurite. Osjećam se kao da sam puno blebetala!”, rekla je glumica za Variety.

Bilo je pomalo neugodno naći se u istoj kategoriji sa kolegicom iz serije Sandrom Oh, ali glumica kaže da ona to nije tako doživjela. “Oduvijek sam govorila: Nevjerovatno sam sretna što sam dio serije koja ima dvije glavne ženske uloge, koje su komplikovane i u istoj kategoriji. Prilično je posebno to što smo se tu našle zajedno. Tako slavimo jedni druge, kao i cijela ekipa. Nema loših osjećaja.”

Art Streiber

Autorka serije Killing Eve, Phoebe Waller-Bridge kaže da je glumica “odigrala ulogu na način koji se dešava jednom u generaciji i da je ona glumica koja se pojavljuje jednom u generaciji.”

Jodie nije htjela otkriti šta nas očekuje u trećoj sezoni Killing Eve: „Ne mogu vam ništa reći – zaklela sam se na tajnost. Ali ono što me zaista uzbuđuje su emocije koje je Eva izazvala u Villanelle. Još uvijek vlada puno ludila, a Villanelle se drži svojih starih trikova. Ali mislim da ćemo definitivno vidjeti Villanelle u mnogo dubljem smislu.”

Sljedeći projekat Jodie Comer, Free Guy će biti prikazan 2020. godine.  U akcijskoj komediji glumi uz Reynoldsa i Waititija.

 

Izvor: variety.com

Slični članci

Povratak na Bel Air: Will Smith razvija Fresh Prince spinoff

Ultra magazin

Scarlett Johansson i Adam Driver u emotivnom traileru za Marriage story

Ultra magazin

Katy Perry živi svoju bajkersku fantaziju u spotu za novi singl ‘Harleys in Hawaii’

Ultra magazin