• Home
  • Ultra Moderno
  • Nicolas Ghesquière još jednom pokazao ljubav prema arhitekturi na reviji Luis Vuitton
Ultra Moderno

Nicolas Ghesquière još jednom pokazao ljubav prema arhitekturi na reviji Luis Vuitton

IuteCredit
IuteCredit

Nicolas Ghesquière, kreativni direktor brenda Louis Vuitton, svoje zanimanje za povezivanje arhitekture i mode počeo je u ranim dvadesetim godinama, kada je karijeru započeo u Balenciagi. Na radnom putovanju u Japanu posjetio je tvornicu u Osaki u zgradi koju je dizajnirao Tadao Ando – samouki nagrađivani arhitekt koji stoji iza Teatra Armanija u Milanu i Pulitzerove umjetničke fondacije iz St. Louis, Missouri. “Nešto se dogodilo u tom trenutku”, prisjeća se Ghesquière kada je vidio odjeću koja se izrađuje u ovom profinjenom kontekstu. “Stvorila je želju da se jednog dana izrazim u okruženju poput ovog.”

Louis Vuitton Resort 2022

Postoji nekoliko razloga zbog kojih Ghesquièra posebno fascinira arhitektura. Jedan od njih je način na koji se „svi genijalni arhitekti“ svojim radom povezuju s ljudima stvarajući prostore koji su „ljudski, pogodni za život i funkcionalni“. Krajnji cilj kreativnog direktora Louis Vuittona u modi je, kaže, “povezati se s ljudima i istovremeno stvoriti fantaziju.”

Najnovije predstavljanje fantazije dogodilo se na predstavljanju nove kolekcije Louis Vuitton Cruise 2022, kroz film. Snimljeni na lokaciji izvan Pariza, u Axe Majeur u selu Cergy, modeli obučeni u novu kolekciju prolaze kroz prostran spomenik dug skoro 3 kilometra sa svojih 12 obilježja, uključujući visoki Le Douze Colonnes, Jardins des Droits de l’Homme i La Passerelle, secirajući rijeku Oise svojim crvenim lukovima.

IuteCredit
IuteCredit

Dijelom zaslužujući društvenim medijima, Ghesquière je primijetio porast znatiželje koju su ljudi razvili za arhitekturu kad posjete neki grad. Iako je naša sposobnost putovanja i dalje ograničena, da bismo zasitili lutanje, poveo nas je u obilazak nekih od njegovih omiljenih svjetskih arhitektonskih čuda i prošlih kolekcija krstarenja.

 

 

Slični članci

Može li nošenje određenih boja poboljšati naše raspoloženje?

Ultra magazin

Bronzani ljetnji izgled sa potpisom brenda Catrice

Ultra magazin

Dezodorans ili antiperspirant? Prednosti i mane.

Ultra magazin