Ultra Inspirativno

Nezaboravna priča o briljantnoj Milevi Ajnštajn – Drugi Ajnštajn

Drugi Ajnštajn knjiga Mari Benedikt je romansirana biografija čuvene fizičarke Mileve Marić, Ajnštajnove prve žene, koji, između ostalog, govori i o njenoj ulozi u Ajnštajnovim teorijama.
Laguna

Mileva Marić je fascinantna i briljantna fizičarka. Ona je drugi Ajnštajn.

Mileva Marić je oduvijek bila drugačija i razlikovala se od ostalih djevojaka. Većina dvadesetogodišnjakinja već je u brakovima, a ne studiraju fiziku na elitnom ciriškom univerzitetu koji posjećuju samo muški studenti i svi pokušavaju da je zasjene vještim proračunima. A onda njen kolega Albert Ajnštajn počinje da se zanima za nju i Milevin svijet se okreće naglavačke. Njihova veza se pretvara u partnerstvo kako srca tako i uma, ali u njihovom braku neće biti mjesta za više od jednog genija.

Mari Benedikt je književni pseudonim Heder Terel. Rođena je 1969. godine u Pitsburgu u Sjedinjenim Američkim Državama, diplomirala je istoriju i istoriju umjetnosti na Bostonskom koledžu, a zatim pravo na Bostonskom univerzitetu. Dok je radila kao pravnica, sanjala je o tome da piše istorijske romane o brilijantnim ženama i konačno je 2017. godine napisala svoj prvi roman „Drugi Ajnštajn“.

Osvoji knjigu tako što ćeš učestvovati u našem giveaway-u na Instagramu, klikni OVDJE !

 

Izvor: laguna.rs

Slični članci

Znaš li koje sve prednosti plivanje donosi tvom tijelu?

Ultra magazin

Jesu li raskidi postali teži sa pojavom društvenih mreža?

Ultra magazin

Video koji prikazuje pritisak kojem su žene svakodnevno izložene

Ultra magazin