Ultra Inspirativno

Nevjerovatne transformacije spašenih pasa

Svake godine kompanija Wahl i organizacija Greather Good Charities organizuju Dirty Dog Contest za skloništa širom SAD-a, kako bi podijelili najnevjerovatnije transformacije spašenih pasa. Konkurs je osmišljen kako bi pokazao koliko transformacija može pomoći u udomljavanju psa, te ističe naporan rad skloništa koja su životinjama pomogla da pronađu domove. Ove godine prijavljeno je na hiljade preslatkih pasa koji se mogu udomiti i iako su svi oni pobjednici, ovo su najbolji psi s ovogodišnjeg konkursa.

Wahl and Greater Good Charities

Scruffy je osvojio ovogodišnju glavnu čast za svoj novi izgled. Psić je pronađen pored puta, prljav i zamršenog krzna.  Otkako je Scruffy pobijedio na ovogodišnjem konkursu, Lost Fantasy Rescue dobio je podršku od 5.000 američkih dolara, kako bi pomogli i spasili što više napuštenih životinja.

Wahl and Greater Good Charities

Sa samo šest mjeseci Florence je stigla u sklonište The Little Red Dog Inc. s bolnim i neliječenim ranama. Spasilački tim Lake Forest u Kaliforniji obezbijedio je plašljivom psu medicinski tretman koji joj je bio potreban i smjestio je u toplu hraniteljsku porodicu. Ova posvećena briga omogućila je Florence da se oporavi i obnovi krzno, a takođe je pomogla transformisati uplašeno štene u zaigranog psa. Florence je osvojila 2. mjesto na ovogodišnjem takmičenju Dirty Dogs, a The Little Red Dog, Inc. je dobila zahvalnicu od 2.000 dolara, kao zahvalnost za njihov rad.

Wahl and Greater Good Charities

Patterson je u Teksas došao slomljene vilice, kojoj je bilo potrebno liječenje. Kako bi zaliječio povredu, Patterson je nekoliko sedmica nosio brnjicu. Preslatki pas osvojio je 3. mjesto na ovogodišnjem takmičenju, a pomoć u iznosu od 1.000 američkih dolara ide organizaciji Cocker Spaniel Rescue of Austin koja mu je pomogla u transformaciji.

Wahl and Greater Good Charities

Organizacija Sequoia Huamne Society u Eureki, u Kaliforniji, spasila je Chloe iz skloništa za ubistva i otkrila da je štene bilo toliko zapetljano da je jedva mogla vidjeti kroz krzno koje prekriva lice. Nakon sati pažljivog dotjerivanja, pojavio se njen pravi (simpatičan) oblik.

Wahl and Greater Good Charities

Barbie je pronađena kao lutalica, zapetljanim i prljavim krznom. Temeljno dotjerivanje otkrilo je prekrasnu kujicu i pojačalo Barbieino samopouzdanje.

Wahl and Greater Good Charities

Stein, koji sada živi s divnom porodicom, bio je zanemarivan od strane prijašnjeg vlasnika koji su ga često ga ostavljali vani duže vrijeme. Kad su ga predali skloništu, Steinu je pružena njega i pomoć kako bi pronašao svoj novi dom.

Wahl and Greater Good Charities

Prije svoje zapanjujuće transformacije, Trumanovo tijelo bilo je okruženo zapetljanim krznom i izmetom zbog čega se pas kretao bolno. U skloništu su uklonili 5 kilograma krzna i naučili Trumana kako hoda, trči i igra se. Srećom, Truman je pronašao novi dom.

Slični članci

Andrea Solomun: “Potrebno je raditi ono što nam ne ide i što ne znamo da bi rasli, a ne ono što nam je lagano i uhodano”

Ultra magazin

Španska inženjerka razvija komplet za kućno testiranje raka dojke

Ultra magazin

Spremi se za Naturavita mjesec motivacije!

Ultra magazin