Ultra Kreativno

Nevjerovatne modne fotografije snimljene na najdubljem jezeru na svijetu

Kao najdublje i najčišće jezero na svijetu, Sibrisko jezero Bajkal je živopisno samo po sebi, ali kada tome dodate nevjerovatnu modu i osvjetljenje, živopisno se pretvara magično. Fotografkinja Kristina Makeeva koja je poznata po svojoj modnoj i putnoj fotografiji, napravila je zapanjujući set slika koje odišu veličanstvenom scenografijom i jednako zadivljujućom odjećom. Radeći u saradnji sa SmugMugom, Makeeva je iskoristila modne komade koja će istaknuti pejzaž i stvoriti nadrealnu atmosferu.
mymodernmet.com
Foto: mymodernmet.com

U toku stvaranja fantazije na Bajkalskom jezeru, snimljen je kratak dokumentarni film “Imagination Unbound”. U njemu Makeeva govori o tome kako je njeno odrastanje u sivom predgrađu Moskve prouzrokovalo procvat kreativnoti. Njena sanjarenja iz djetinjstva i maštarije o dalekim mjestima prenešeni su i na njenu fotografiju, jer ona je sada u mogućnosti da ostvari te snove.

Foto: mymodernmet.com
Foto: mymodernmet.com

Dolazak na jezero Bajkal zbog snimanja bio je prirodan izbor za Makeevu. “Bajkal je divno mjesto, ali je takođe i duhovno mjesto”, rekla je u filmu. “Posjeduje energiju koja se osjeti i ima transcendentalni element koji podstiče moju kreativnost. To je neki sasvim drugi sviet i jedno od mojih omiljenih mjesta na planeti.”

Foto; mymodernmet.com
Foto: mymodernmet.com

Njen cilj u naručivanju haljina je bio da ih napravi većim od života, tako veličanstvenim da mogu da se suprotstave čudu Bajkalovih pejzaža. Dajući kontrast glatkom ledu, prirodnim lepršavim materijalima, Makeeva je u stanju da ostvari svoju fantaziju. Njeno djelo oduzima dah i jača njenu poziciju vrhunskog umjetničkog fotografa. Dok nastavlja da istražuje svijet, svojim radom donosi magičnu viziju života.

 

Izvor: mymodernmet.com

Slični članci

Odlična ideja za uređenje tvog doma!

Ultra magazin

Ove tapete podižu tvoje raspoloženje!

Ultra magazin

Umjetnik donirao klupe u Londonu kako bi odao priznanje zdravstvenim radnicima

Ultra magazin