Ultra Popularno

Netflix radi na vlastitom dokumentarcu o Britney Spears

U najnovijem slučaju “dvoboja” dokumentarnih filmova, Netflix planira vlastiti dokumentarac o Britney Spears, nakon filma koji je nedavno objavio Hulu.

Kevin Winter/Getty Images

Režiserka filma Erin Lee Carr, koja se specijalizovala za istinite kriminalističke dokumentarne filmove, režira projekat o pop zvijezdi, čiji obožavaoci vjeruju da je drže pod kontrolom protiv njene volje.

Raniji projekat, “Framing Britney Spears“, producirao je New York Times i objavio na Hulu ovog mjeseca, brzo postajući jedan od dokumentarnih filmova o kojima se najviše govori ove godine. Film bilježi medijski mizogini pristup prema Britney Spears tokom čitave karijere i istražuje “starateljstvo” koje veći dio njenog života stavlja pod očevu kontrolu. Dokumentarac je takođe ponukao njenog bivšeg dečka, Justina Timberlakea, da se izvini zbog svog ponašanja prema ženama.

Ovo će biti barem drugi put u posljednjih nekoliko godina da su Netflix i Hulu snimali konkurentne dokumentarne filmove o istoj priči. Obje streaming platforme objavile su filmove o Fyre festivalu, koji se na Bahamima prodavao kao luksuzni muzički festival, ali je završio kao katastrofa.

Nije neobično da filmski studiji istovremeno rade na istim projektima, ali konkurentni dokumentarni filmovi postali su daleko češći u eri streaminga. Netflixov projekat nije završen i još nema datum izlaska.

Slični članci

Diorov novi film o parfemima vodi te na put oko svijeta

Ultra magazin

30 filmskih citata za sva vremena

Ultra magazin

Emma Stone kao opasna Cruella de Vil. Pogledaj najavu.

Ultra magazin