Ultra horoskop

Neptun kreće direktno. Evo šta to znači.

Ah, Neptun, planeta iluzija, obmana i snova. Proteklih pet mjeseci ovo planetarno tijelo je bilo retrogradno, što znači da se činilo da se kreće unazad kroz nebo. Retrogradno može biti zastrašujući izraz, ali Neptunov ples unazad je suptilniji od recimo Merkurovog, jer je mnogo udaljeniji od Zemlje. Uprkos tome, primijetićemo definitivan pomak kada Neptun konačno krene direktno, 1. decembra.

instagram.com/morysetta

Retrogradni Neptun nam je izložio surovu stvarnost svijeta i, povremeno, učinio da se osjećamo nesigurno i zbunjeno. Ali sada je druga priča. Jasno ćemo vidjeti situacije, nakon što nismo mogli od 25. juna kada je sanjiva planeta započela svoje retrogradno putovanje. Ružičaste naočale ovdje se skidaju i stavljaju brzim tempom, pa se opustite i usporite dok shvatite šta je stvarno, a šta nije.

Neptunski događaji imaju tendenciju da izgledaju kao iznenađujući, ali u stvarnosti osnova onoga što se otkrije bila je tu sve vrijeme, samo skrivena u magli konfuzije i zaklonjena od prepoznavanja. Ovo može biti posebno istinito za stvari koje se tiču ​​naših odnosa – ovo je vrijeme kada ćete se možda morati suočiti sa stvarnošću da osoba koja vas zanima jednostavno ne osjeća isto. Uzmite u obzir svoje romanse tokom ovog perioda. Šta ste naučili u proteklih pet mjeseci? Šta je nedostajalo? Razočaranje ili slomljeno srce svakako nije dobro, ali iskoristite ovo vrijeme novootkrivene jasnoće kao odskočnu dasku da postanete bolji.

Neptun se često povezuje s duhovnošću i maštom, pa ćemo se fokusirati na duhovne poduhvate umjesto na materijalističke, pogotovo jer je Neptun u nježnom znaku Riba. Odlično je vrijeme da počnete liječiti i raditi na popravljanju problema, posebno ličnih trauma. Takođe, prihvatamo našu unutrašnju umjetnost i talente i otvaramo se za bezuvjetnu ljubav i misticizam ili duhovnost.

Kada je Neptun retrogradan, veća je vjerovatnoća da ćemo slušati svoj unutrašnji glas i naše psihičke sposobnosti se mogu povećati – sada smo spremni podijeliti to znanje sa svijetom. Obratite pažnju na ono što ste naučili o svojoj intuiciji u proteklih pet i po mjeseci, ko vam se pokazao u vašem užem krugu i na sve lekcije duhovnog razlučivanja. Sanjarićemo više dok se ponovo krećemo u oblake, ali želimo da budemo sigurni da su nam stopala na čvrstom tlu. Zato ovo vrijeme Neptunovog direktnog kretanja iskoristite za dublje vođenje dnevnika, vizualizaciju ili meditaciju. Koristite saosećanje kao kompas i vidite šta vaša mašta i kreativnost sada žele da vam otkriju.

Postoje neke vinove loze na koje treba obratiti pažnju tokom Neptunovog kretanja. Ove godine, Neptun ide direktno u vrijeme kada se dešava pomračenje Sunca u Strijelcu, jer oba svjetla i Merkur formiraju kvadrat s Neptunom. Ovo će pojačati osjećaj izgubljenosti u oblaku konfuzije. Naša vitalnost bi mogla uzeti danak u ovo vrijeme, tako da je važno zadržati lakši raspored i odmoriti se oko 3. decembra, kada se dešava ovaj moćni lunarni događaj. Odmor je uvijek važan, pa samo pazite da označite 3. decembar kao savršen dan za odmaranje.

Neptun može biti pozitivan u svojim efektima na našu kreativnost i sposobnost ispoljavanja suosjećanja. Pošto će Neptun biti ključan za astrologiju 2022. godine, svi bismo trebali pokušati da se uskladimo s njegovom vibracijom, čak i kada se osjećamo kao da plivamo u maglovitom moru ništavila. Zato se probijte kroz te oblake i dozvolite sebi da izađete na drugu stranu, čisti i spremni da preuzmete svijet – od toga zavisi sudbina vaše 2022. godine.

Slični članci

Šta nam donosi sezona Vodolije?

Ultra magazin

Uran, planeta promjena, konačno kreće direktno!

Ultra magazin

Kada je najsretniji datum za vjenčanje 2022. godine?

Ultra magazin