Ultra Zanimljivo

Neobičan odbačeni haski ipak pronašao ljubav i dom

Preslatki sibirski haski sa neobičnim očima, kojeg je uzgajivač opisao kao “čudnog”, postao je slavan na internetu i pronašao novi dom. Jubilee, koja ima 4 godine ostavljena je u “Huskyy House” sklonište za haskije u New Jerseyu, nakon što se njen uzgajivač žalio da ne može da proda psa, koji tako “čudno” izgleda. U nastojanju da osvoji srca potencijalnog novog vlasnika, zaposleni u skloništu napisali su tužnu poruku na Facebooku.
Facebook / Husky House
Facebook/ Husky House

“Huskiji su veličanstveni psi i ne znam zašto ja ne izgledam kao oni. Voljela bih da sam lijepa, kako bi neko poželio da budem njihov pas.”

Poruka se proširila internetom i Jubilee je uskoro pronašla nove vlasnike. Sklonište je čak organizovalo mali mejkover za ovog krasnog haskija, zahvaljujući obližnjem centru za njegu pasa, koji se ponudio da besplatno ponudi svoje usluge.

Facebook / Husky House
Facebook/ Husky House

Hiljade ljudi odgovorilo je na Facebook objavu, ostavljajući poruke poput ove: “U pravu je. Nije lijepa – prekrasna je!” Stanje koje ima Jubilee, zbog kojeg izgeda neobično, urođeno je, ali nije zdravstveni problem, rekli su iz skoništa za haskije. “Želimo da se zahvalimo svima na ogromnoj podršci, komentarima i ljubavi koju ste izrazili za našu Jubilee, ona je zaista nešto posebno”, sklonište je objavilo na svojoj Facebook stranici.

Nakon 150 primljenih zahtjeva, telefonskih poziva i mnoštva emailova, Jubilee je našla dom u porodici koja volontira za centar i koji kažu da su se zaljubili u nju, čim su je vidjeli.

Instagram/ @huskyhousenj

Ona se pridružila porodici, koja već ima nekoliko usvojenih pasa iz centra,  žele da Jubilee živi sretno i da bude okružena ljubavlju. Nakon dvije godine čekanja, ova priča je dobila sretan kraj, a Jubilee porodicu i život kakav zaslužuje.

Bravo!

Izvor: huffpost.com

Slični članci

Instagram profil „Influencers In The Wild“ otkriva ljude koji su voljni učiniti sve za fotografiju

Ultra magazin

Hrana koju moraš izbjegavati kada si pod stresom!

Ultra magazin

Adidas predstavio teren za američki fudbal od recikliranih boca

Ultra magazin