Ultra Inspirativno

Nema prave ljubavi bez 3 esencijalna faktora

IuteCredit
IuteCredit

Uvijek je lakše reći šta nije uspjelo, nego prebrojati stvari koje su bile dobre u vezi. Pogotovo kada dolazimo do kraja još jedne veze – tada se češće identifikuju stvari, koje su se raspale i koje su loše. Ali, fokusirajući se na pozitivne aspekte onoga što je u prošlosti funkcionisalo, možemo naučiti šta bismo trebali raditi u budućnosti. Fokus je na traženju pozitivnog, a izbjegavanju negativnog.

Unsplash

Na osnovu takve analize, ova tri elementa ljubavi su se pokazala kao esencijalna za uspješnu ljubavnu vezu: uživanje, strast i smirenost.

Uživanje (radost)

IuteCredit
IuteCredit

Znamo da je uživanje ključ ljubavi onda kada ga osjetimo, a prepoznajemo ga kada ga vidimo i u partneru. Nema lažne unutrašnje radosti. Tek kada istinski, dječije i cijelim srcem uživamo sa osobom, koju nazivamo partnerom, znamo da smo napavili pravi izbor. Sve ispod toga, ne može se nazvati pravom ljubavi.

Svi tražimo radost i uživanje, kako u svom životu, tako i u odnosu s drugom osobom. Ako postoji ogromna neravnoteža u nivoima urođene radosti, predstoje problemi.

Ali, šta je u stvari istinsko uživanje? Kako ga prepoznati?

Osmijesi zbog kojih nam se oči cakle su dobar početak. Osjećaj sreće na samu pomisao na životnog saputnika. Sitnice zbog kojih na svijet gledamo kroz ružičaste naočale.

Smirenost

Sa svim problemima i poteškoćama u životu, svi se suočavamo na svoj način. Ako u našim životima postoji drama, možemo ili odgovoriti s većom dramom ili hitnošću, ili možemo zastati i ponovo procijeniti situaciju. Ovo drugo je uvijek bolji izbor.

Ako je i partner osoba, koja smireno reaguje na nepredviđene situacije, lakše ćete zajedno pronaći unutrašnji mir, uprkos drami oko vas. Jednostavan i pragmatičan pristup rješavanju životnih zadataka i poslova bez muke. Ponekad će doći do frustracije i to je u redu. Ali ono što nije u redu je bespotrebno pojačavanje hitnosti problema. Osoba koja će te u takvim situacijama samo svojom pojavom smiriti, je osoba sa kojom trebaš provesti ostatak života.

Foto: unsplash

Strast

Zbog čega naveče ne možeš zaspati? Kako zamišljaš svoj život izvan svakodnevnih obaveza? Svima su potrebni veći ciljevi. Neki ih zovu životnim poslom, hobijima ili strastima. Moramo imati veće ideale i veće vizije za svoj život. A viđenje te strasti u drugoj osobi je ključno za uspjeh ljubavne veze. Kada izgubimo strast prema poslu ili hobiju kojim se bavimo, kao da nestane sva čarolija koja se do tada sakupljala. Isto je i sa ljubavnom vezom. Strast vezu održava, čini živom i smislenom. Ukoliko strast ne osjećaš od njenog početka, teško da će veza opstati na duge staze.

Izvor: yourtango.com

Slični članci

Simona Joksimović: Jesen je omiljeni period za vježbanje svim rekreativcima

Ultra magazin

Kako da se riješiš negativne energije u svom domu?

Ultra magazin

5 razloga zašto ne ostavljaš partnera koji te ne voli

Ultra magazin