Ultra Kreativno

NEM od ove zime i u Zagrebu!

Događaj posvećen TV industriji, New Europe Market Zagreb (NEM Zagreb) će se prvi put održati u Zagrebu u Esplanade Zagreb Hotelu od 11. do 13. decembra 2019. godine. Za razliku od već poznatog NEM-a Dubrovnik, najvećeg TV marketa u CEE regionu, koji tematski pokriva cijelu TV industriju, NEM Zagreb će se tokom tri dana bogatog programa fokusirati na kreiranje TV i filmskih sadržaja.

Foto NEM Zagreb

Uz panel diskusije, prezentacije i screeninge TV serija, NEM Zagreb uključuje nekoliko novosti, među kojima je takmičenje za izbor najboljih scenarija serija (scripted) i formata (unscripted). Od prijavljenih u jednoj i drugoj kategoriji žiri će odabrati 20 scenarija, čiji će se autori na NEM-u Zagreb sastati sa čelnim ljudima najpoznatijih svjetskih produkcijskih kuća, a 6 najboljih scenarija iz obje kategorije biće predstavljeni u velikoj dvorani pred svim učesnicima. Po jedan najbolji scenario u svakoj kategoriji biće nagrađen sa novčanom nagradom od 5.000 eura.

„Nakon niza uspješnih godina NEM-a Dubrovnik, želja nam je da se posvetimo stvaranju TV sadržaja u Hrvatskoj, ali i šire. Hrvatska i region su prepuni ljudi sa odličnim idejama, a upravo njima želimo na NEM-u Zagreb ponuditi platformu na kojoj će te ideje moći i realizovati. Pripremamo se za veliki broj prijava i pozivamo sve kreativce da se priključe takmičenju i iskoriste priliku za sklapanje posla iz snova“, rekla je Sanja Božić-Ljubičić, direktorica kompanije Mediavision, organizatora NEM-a Zagreb.

Prilika filmskim stvaraocima za sklapanje posla sa najvećim svjetskim produkcijskim kućama

Ekskluzivni screeninzi lokalne i svjetske produkcije biće propraćeni razgovorom sa autorima i kreativcima, koji su radili na TV serijama, a poseban prostor će se dati domaćim nezavisnim projektima. Bogat program NEM-a Zagreb namijenjen je širenju znanja o najboljim praksama stvaranja sadržaja, a želja je ovakvim tipom događaja omogućiti stvaranje distribucijskih kanala i dovesti do povećanja ulaganja u ovaj dio industrije. Jedna takva praksa o kojoj će biti riječ je mogućnost koprodukcije kako na evropskom, tako i na regionalnom nivou, kao način za stvaranje kvalitetnog i globalno konkurentnog proizvoda. NEM Zagreb će tako na jednom mjestu okupiti one koji se žele edukovati o stvaranju sadržaja, kao i one koji donose odluke u TV industriji, sve sa ciljem podsticanja kreativnosti u stvaranju TV projekata.

Foto NEM Zagreb

Neke od stotina najvećih kompanija koje su do sada učestvovale na NEM-u Dubrovnik i koje se očekuju na NEM-u Zagreb su BBC Studios, ITV Sudios Global Entertainment, Sony Pictures Televison, Global Agency, Fremantle, yes Studios, Viacom International Studios, CBS Studios International, Warner Bros. i mnogi drugi.

NEM Zagreb nastao je potaknut velikim uspjehom NEM-a Dubrovnik, koji već 7. godinu u CEE region dovodi vodeće stručnjake iz TV industrije i služi kao uspješna platforma za raspravu o najaktuelnijim temama. NEM Dubrovnik poznat je kao TV market s najljepšim pogledom, a isti utisak neće nedostajati ni na NEM-u Zagreb, koji se smjestio u glavni grad Hrvatske, čiji je Advent tri godine za redom prepoznat kao najljepši u Evropi.

Foto NEM Zagreb

„Zagreb je čaroban krajem godine i to je definitivno jedan od razloga zašto smo se odlučili upravo za taj grad u to vrijeme. Sigurni smo da će naši gosti koji dolaze iz svih krajeva svijeta uživati kako u  NEM-u Zagreb, tako i u dešavanjima na  zagrebačkim ulicama“, dodala je Sanja Božić-Ljubičić.

Detaljnije informacije o događaju potražite na NEM Zagreb web stranicama.

 

Slični članci

Robot Hexa prati sunce, kako bi tvojoj biljci omogućio dovoljno svjetla

Ultra magazin

Trkač iz San Franciska stvara remek djela svojom putanjom trčanja

Ultra magazin

NEM Zagreb: Prijavi svoj scenario i osvoji 5000 eura!

Ultra magazin