Ultra Kreativno

NEM od ove zime i u Zagrebu!

Događaj posvećen TV industriji, New Europe Market Zagreb (NEM Zagreb) će se prvi put održati u Zagrebu u Esplanade Zagreb Hotelu od 11. do 13. decembra 2019. godine. Za razliku od već poznatog NEM-a Dubrovnik, najvećeg TV marketa u CEE regionu, koji tematski pokriva cijelu TV industriju, NEM Zagreb će se tokom tri dana bogatog programa fokusirati na kreiranje TV i filmskih sadržaja.

Foto NEM Zagreb

Uz panel diskusije, prezentacije i screeninge TV serija, NEM Zagreb uključuje nekoliko novosti, među kojima je takmičenje za izbor najboljih scenarija serija (scripted) i formata (unscripted). Od prijavljenih u jednoj i drugoj kategoriji žiri će odabrati 20 scenarija, čiji će se autori na NEM-u Zagreb sastati sa čelnim ljudima najpoznatijih svjetskih produkcijskih kuća, a 6 najboljih scenarija iz obje kategorije biće predstavljeni u velikoj dvorani pred svim učesnicima. Po jedan najbolji scenario u svakoj kategoriji biće nagrađen sa novčanom nagradom od 5.000 eura.

„Nakon niza uspješnih godina NEM-a Dubrovnik, želja nam je da se posvetimo stvaranju TV sadržaja u Hrvatskoj, ali i šire. Hrvatska i region su prepuni ljudi sa odličnim idejama, a upravo njima želimo na NEM-u Zagreb ponuditi platformu na kojoj će te ideje moći i realizovati. Pripremamo se za veliki broj prijava i pozivamo sve kreativce da se priključe takmičenju i iskoriste priliku za sklapanje posla iz snova“, rekla je Sanja Božić-Ljubičić, direktorica kompanije Mediavision, organizatora NEM-a Zagreb.

Prilika filmskim stvaraocima za sklapanje posla sa najvećim svjetskim produkcijskim kućama

Ekskluzivni screeninzi lokalne i svjetske produkcije biće propraćeni razgovorom sa autorima i kreativcima, koji su radili na TV serijama, a poseban prostor će se dati domaćim nezavisnim projektima. Bogat program NEM-a Zagreb namijenjen je širenju znanja o najboljim praksama stvaranja sadržaja, a želja je ovakvim tipom događaja omogućiti stvaranje distribucijskih kanala i dovesti do povećanja ulaganja u ovaj dio industrije. Jedna takva praksa o kojoj će biti riječ je mogućnost koprodukcije kako na evropskom, tako i na regionalnom nivou, kao način za stvaranje kvalitetnog i globalno konkurentnog proizvoda. NEM Zagreb će tako na jednom mjestu okupiti one koji se žele edukovati o stvaranju sadržaja, kao i one koji donose odluke u TV industriji, sve sa ciljem podsticanja kreativnosti u stvaranju TV projekata.

Foto NEM Zagreb

Neke od stotina najvećih kompanija koje su do sada učestvovale na NEM-u Dubrovnik i koje se očekuju na NEM-u Zagreb su BBC Studios, ITV Sudios Global Entertainment, Sony Pictures Televison, Global Agency, Fremantle, yes Studios, Viacom International Studios, CBS Studios International, Warner Bros. i mnogi drugi.

NEM Zagreb nastao je potaknut velikim uspjehom NEM-a Dubrovnik, koji već 7. godinu u CEE region dovodi vodeće stručnjake iz TV industrije i služi kao uspješna platforma za raspravu o najaktuelnijim temama. NEM Dubrovnik poznat je kao TV market s najljepšim pogledom, a isti utisak neće nedostajati ni na NEM-u Zagreb, koji se smjestio u glavni grad Hrvatske, čiji je Advent tri godine za redom prepoznat kao najljepši u Evropi.

Foto NEM Zagreb

„Zagreb je čaroban krajem godine i to je definitivno jedan od razloga zašto smo se odlučili upravo za taj grad u to vrijeme. Sigurni smo da će naši gosti koji dolaze iz svih krajeva svijeta uživati kako u  NEM-u Zagreb, tako i u dešavanjima na  zagrebačkim ulicama“, dodala je Sanja Božić-Ljubičić.

Detaljnije informacije o događaju potražite na NEM Zagreb web stranicama.

 

Slični članci

Pogledaj kako izgleda Pantone boja godine u prirodi

Ultra magazin

Umjetnička instalacija banana na zidu prodata za 120.000 dolara

Ultra magazin

Pantone boja 2020. godine zrači pouzdanjem

Ultra magazin