Ultra Inspirativno

Nekadašnji TV voditelj napravio veliko utočište za spašene životinje

Bilo je mnogo nagađanja o tome, kako će Jon Stewart provoditi svoje penzionerske dane. Do sada je koristio mnogo svog slobodnog vremena, da u suštini uradi ono što je radio 16 godina, kao domaćin The Daily Showa: govori samo istinu. Ali nakon rada na TV show-u, on i njegova porodica preuzeće neke nove odgovornosti, kao što je briga o spašenim životinjama na pet hektara velikom utočištu u Middletownu, New Jersey. Uglavnom, zahvaljujući želji Stewartove supruge, autorke i osnivačice časopisa Moomah, Tracey Stewart.

Foto: mysticalraven

Jon Stewart je oslonac svojoj supruzi, Tracey, autorki, veterinarskoj tehničarki i zastupnici za životinje. Ova nova uloga uključuje pretvaranje farme od 5 hektara u New Jerseyu u sigurno utočište za domaće životinje.

Foto: mysticalraven

Dom Stewart, nazvan Bufflehead farm, zvanično je izabran od strane Farm Sanctuary još 2015. godine, kao četvrto utočište, prenosi Yahoo News. Nalazi se u New Jersey-u i ima mnogo zemljišta za mnoštvo prijatelja životinja, koje mogu slobodno trčati, kao što su psi, svinje, ovce.

Foto: mysticalraven

Iako se komičar i voditelj i dalje navikava na svoj novi životni stil, od frontmana “Daily Showa” do udomitelja i njegovatelja za životinje, još uvijek ima šansu da zagovara potlačene životinje. On je podrška za svoju suprugu aktivistkinju za prava životinja, koju je ohrabrio da se vrati školovanju i slijedi svoj san o studiranju veterinarske medicine.

Foto: mysticalraven

Tracey je nedavno objavila knjigu o dobrobiti životinja „Do Unto Animals“ i najavila saradnju sa Farm Sanctuary, koju je opisala kao „brak“. Ovaj projekat je bio san Tracey, koja je svoj život posvetila spašavanju životinja.

Foto: mysticalraven

Pojavila se u intervjuu na CBS-u, govoreći o svim životinjama i zašto su spašene.

Intervju je prenio njena osjećanja od posjedovanja pit bulla, pored svoja četiri psa, do toga kako su joj životinje pomogle da balansira njenu komplikovanu vezu, te kako joj je John pomogao da prigrli njenu ljubav za životinje studiranjem veterinarske medicine.

Bravo za Tracey i Johna koji su odlučili da žive svoj san, a istovremeno pomažu spašenim životinjama.

Izvor: mysticalraven.com

Slični članci

7 savjeta za stvaranje dublje veze sa partnerom/partnerkom

Ultra magazin

Kako započeti osnovnu praksu meditacije?

Ultra magazin

Inspirativne izjave poznatih o prijateljstvu

Ultra magazin