Ultra Zanimljivo

Nekada napušteni mačak je sada Instagram zvijezda

IuteCredit
IuteCredit

Upoznajte Bensona, mačka koji je maknut sa ulice i usvojen, a zbog svog staljinga je zvijezda na Instagramu. Pahuljasti mačak ima čitav ormar ekskluzivnih komada odjeće, koji odgovaraju izgledu njegovog doma i mjesta koje posjećuje.

“Pronašli smo Bensona prije 5 godina, lutao je ulicama Dubaija. Njegova stara porodica se odselila i ostavila ga, pa smo ga usvojili i doveli u SAD,“ kažu njegovi vlasnici.

On voli svog “tatu” i tunu, poprilično je miran i strpljiv mačak. “Nakon što smo usvojili Bensona, ubrzo smo primijetili da bi se svaki put, kad bi mu bila uperena kamera, prestao micati i sjedio vrlo mirno!”, dodaju vlasnici.

Prvo su probali da mu stave naočale i pošto ih je prihvatio, nastavili su sa šeširima i drugim dodacima. Prihvata sve osim obuće. Apsolutno ne trpi nikakve čarape ili cipele. Ispraća svog gazdu, svaki dan na posao i izlazi da ga dočeka s posla. Prati ga i u šetnju.

Većina nas je primijetila, da neke mačke mogu odobriti ugodan džemper za kućne ljubimce ili čak smiješni šešir, ako im pogodimo raspoloženje, ali Benson svoju garderobu shvata vrlo ozbiljno. Na primjer, za borbu protiv prohladnog vremena, vlasnici oblače Bensona za park, sa slatkim zimskim šeširom ili kada je vruć ljetnji dan može se vidjeti, kako modna mačka paradira na plaži sa zaista ozbiljnim sunčanim naočalama.

Bensonova odjeća definitivno je napravljena tako, da odgovara njegovom visokom osjećaju za stil i dočara njegovu jedinstvenu ličnost!

Izvor: boredpanda.com

Slični članci

Popino prase – noćna mora za kućne ljubimce

Ultra magazin

Veliki horoskop za avgust!

Ultra magazin

Šta nam donosi Venera u Djevici – planeta ljubavi, zabave, ljepote i novca

Ultra magazin