Ultra Zanimljivo

Naučno dokazano da su muškarci koji čiste i kuhaju nedoljivi za žene

Naučnici kažu da su muškarci koji kuhaju, čiste i koji su generalno više uključeni u kućne poslove, privlačniji ženama. Sociolozi Scott Coltrne i Michele Adams sa Univerziteta u Kaliforniji, analizirali su podatke i otkrili da žene identifikuju muškarce koje obavljaju kućne poslove, kao privlačnije i poželjnije.
Foto: fempositive.com

Ovi zaključci su podržani od strane Organizacije za savremene porodice, koji su takođe istakli da su parovi koji dijele kućne poslove, generalno zadovoljniji sa svim aspektima braka i sretniji su.

Dr. Gottman, psiholog koji je specijalizovan za veze i brak tvrdi da žene smatraju privlačnijim muževe, koji učestvuju u kućnim poslovima.

Foto: unsplash

Iako neki muškarci vjeruju da ih kućni poslovi, čine manje muževnim i manje privlačnim, naučnici tvrde suprotno i kažu da ih učestvovanje u kućnim poslovima, čini privlačnijim i čini vezu ili brak čvršćim.

Takođe treba dodati, da će dječaci takođe imati koristi od primjera koji otac daje, a podaci pokazuju da se dječaci, koji zajedno sa očevima učestvuju u kućnim poslovima, bolje slažu sa vršnjacima i imaju više prijatelja od onih koji ne učestvuju.

 

Izvor: fempositive.com

Slični članci

Šta nam donosi sezona Riba?

Ultra magazin

8 jednostavnih savjeta i trikova protiv opadanja kose

Ultra magazin

Neodoljive bebe čestitaju Dan zaljubljenih!

Ultra magazin