Ultra Kreativno

Napravili su kuću iz snova na točkovima i voze je gdje god to požele!

Svuda pođi, kući dođi! Osim u slučaju ako imaš kuću na točkovima, koju bukvalno možeš da “vodiš” sa sobom. Upravo je savršenu pokretnu kuću jedan mladi bračni par iz Kanade napravio za oko 18.000 evra, a kuća je toliko kvalitetno urađena da bi mnogi vjerovatno poželjeli da žive u njoj.

Foto reddit.co

Korisnik Reddita Džejson Rupke odlučio je da sa korisnicima da podijeli tajnu kako su on i supruga uspjeli da izgrade mobilnu kuću u koju je čak stao i garderober.

Tu je kupatilo, sa sve tuš kabinom, mini kuhinja, bračni krevet, a našlo se mjesta i za veliki televizor.

Foto: reddit.com

– Znali smo da jednog dana želimo da izgradimo našu kuću. Tako da sam krenuo da se bavim stolarijom i malo pauzirao studiranje… Trebalo mi je neko vrijeme da pohvatam konce kako i šta, a onda smo došli na odluku da krećemo sa projektom. Znali smo šta hoćemo i prvo što smo uradili jeste da smo kupili prikolicu. Imao sam nešto para u šteku i uspjeli smo sve ovo da napravimo, a da se nismo zadužili nijedan jedini dolar. Na kraju nas je sve koštalo oko 28.000 kanadskih dolara (oko 18.000 evra) – objašnjava mladić.

Kaže da im je bilo potrebno oko dvije godine da sve završe, s obzirom na to da su radili i studirali. Kada bi završili sa dnevnim obavezama, bacali bi se na radove u kući.

Foto: reddit.com

Sami su napravili i projekat za kuću, gledajući na internetu razne ideje. Ono što im je bila zvijezda vodilja jeste to da će ovu kuću jednog dana moći da unovče. Ili će je iznajmljivati ili će je prodati i zaraditi, vjeruju, duplo više nego što su nju uložili. U međuvremenu, moći će da uštede tako što neće plaćati kiriju, ili boravak ukoliko odluče da otputuju negdje.

Nakon što su pronašli i kupili adekvatnu prikolicu shvatili su da u ovoj kući žele da imaju apsolutno sve, pa čak i podno grijanje. Svaki detalj u ovoj maloj, ali veoma funkcionalnoj kući, detaljno je osmišljen. Čak su napravili i izdignutu platformu da bi odvojili dio za sjedenje od kuhinje i kupatila. Na sve su mislili, pa su tako ispred ulaza napravili i malu terasu, gde ljeti mogu da piju kafu.

Foto: reddit.com

Da bi dobili ideje za opremanje kuće, razgledali su stare kuće po Kanadi i tako su, malo po malo, davali svom domu finalni izgled. Ako im se nešto ne bi svidjelo što bi vidjeli, tražili su na internetu druge solucije.  Zanimljivo je to što je supruga nesebično pomagala prilikom izgradnje.

Foto: reddit.com

Pravo osjećaj kuće su dobili tek za božićne praznike, kada je porodica došla u posjetu. Kaže da je bilo malo “tijesno”, ali da su se super proveli.

 

Izvor: reddit.com 

Slični članci

Arhitekti dizajnirali čarobno odmaralište „Kućica na drvetu“ u Kini

Ultra magazin

Podzemna kuća koja je “ugrađena” u grčko ostrvo

Ultra magazin

Otvorene prijave za IAB MIXX Awards 2021

Ultra magazin