Ultra Ukusno

Napitak koji budi organizam!

Ukoliko ti je potrebna detoksikacija, ili pokretač za skidanje kilograma, a možda želiš da se riješiš dosadnog umora, preporuka je domaći sok od mrkve, jabuke i cvekle. Ovaj recept su pravile naše bake i definitivno pomaže pri buđenju organizma.

Foto Fresh Food

Sok od jabuke, mrkve i cvekle, obiluje zdravim sastojcima, zbog čega se i koristi za mršavljenje, liječenje i prevenciju bolesti.

Recept je veoma jednostavan:

Dovoljno je izmiksati po jednu dobro očišćenu jabuku, cveklu i mrkvu u sok koji se pije lagano. Preporučuje se konzumacija prije doručka, jer najbolje djeluje kad se pije na prazan želudac.

U ovaj napitak se ne dodaje šećer, ali ukoliko voliš zaslađen ukus, možeš dodati malo meda, ilia ko voliš ljutkasto, onda je limun odličan izbor.

Ovaj zdravi napitak sadrži vitamine A, B1, B2, B6, C, E i K te folnu kiselinu, cink, bakar, željezo, kalcijum, kalijum, fosfor, magnezijum, natrijum. Koktel zdravih sastojaka potiče mršavljenje, poboljšava vid i pamćenje, usporava starenje i jača imunitet, te je i nezaobilazan u sklopu detoksikacijskih programa.

Ukoliko želiš da probaš ovaj napitak sa nešto drugačijim sastojcima, možeš dodati i đumbir ili narandžu, kako bi napitak bio osvježavajući.

 

Izvor: Fresh Food 

Slični članci

Hrskavi kroketi sa gljivama i heljdom

Ultra magazin

Zdrava hrana koja će biti u trendu 2020. godine

Ultra magazin

Zašto je zeleni čaj dobar za tvoje zdravlje?

Ultra magazin