Ultra horoskop

Najznačajniji astro događaji u decembru!

Astrologija nam za decembar 2021. predviđa kosmičke drame, ali donosi i neke sjajne nove početke koji pokreću uzbudljivu budućnost.

Ultra magazin

Planete ne gube vrijeme da pokrenu stvari sa mrtve tačke ovog mjeseca, jer Neptun kreće direktno 1. decembra, a snažno pomračenje mladog mjeseca u Strijelcu dostiže vrhunac samo nekoliko dana kasnije – što će nam svima donijeti puno svježe energije. Avanturistička magija sezone Strijelca staviće sve horoskopske znakove u slavljeničko raspoloženje tokom prvih nekoliko sedmica decembra i pomoći nam da prigrlimo praznični duh, posebno kada se živahna planeta Mars pridruži Suncu u Strijelcu sredinom mjeseca.

Pun mjesec u Blizancima 18. decembra dovešće emocije do vrhunca kako se približavamo zimskom solsticiju. Kao da to nije dovoljno intenzivno, Venera postaje retrogradna već sljedećeg dana, pa nas šalje na šestosedmično putovanje kroz dubine naših ljubavnih života. Kada sezona Jarca počne 21. decembra, prigrlićemo pragmatičnije i razumnije stanje uma, što će nam pomoći da ostanemo prizemljeni kroz kosmičke sukobe koji dolaze.

Svi horoskopski znakovi bi trebali uzeti u obzir glavne astrološke događaje u decembru 2021. godine, jer posljednji mjesec u godini donosi ozbiljne planetarne udarce.

Instagram/indg0

Neptun kreće direktno

1. decembra, planeta snova i iluzija se počinje kretati direktno u svom matičnom znaku Riba, nakon što je Neptun bio retrogradan od 25. juna, a ovaj tranzit nam je pomogao da otkrijemo istinu koja se krije iza naših fantazija.  Osjetićemo kako se kosmički zamah povećava kasnije tokom mjeseca, jer i Chiron završava svoj retrogradni hod, 19. decembra. Chiron je manja planeta poznata kao “ranjeni iscjelitelj” u astrologiji, a njegovi retrogradni periodi nam pomažu da obradimo svoju bol i previjemo stare rane. Jednom kada Chiron krene direktno, možda ćemo osjećati više inspiracije da kanališemo naše prošle borbe u akciju i počnemo izlječenje.

Energija Strijelca i moćno pomračenje Sunca

Prve tri sedmice decembra čine najveći dio sezone Strijelca 2021. godine, zbog čega se svi osjećaju pomalo srećnije, optimističnije i spontanije – uprkos tome što dani postaju sve mračniji. Sa mentalnom planetom Merkurom u ovom slobodoumnom vatrenom znaku u prvoj polovini mjeseca, očekujte da ćete se osjećati pozvani da govorite istinu, proširite svoje horizonte i tražite nove perspektive.

Jedan od najvažnijih trenutaka u sezoni Strijelca je pomračenje Sunca u decembru 2021. godine, koje dostiže vrhunac 4. decembra. Uz poravnanje Sunca i Mjeseca u carstvu ovog promjenjivog vatrenog znaka, možemo se radovati iznenadnim promjenama emocionalne paradigme i uzbudljivim novim prilikama za avanturu. Za razliku od vašeg tipičnog mladog mjeseca, pomračenja nisu dobro vrijeme za rituale manifestacije, ali ova lunacija je savršeno vrijeme za introspektivu o svojim ličnim uvjerenjima i životnim filozofijama – i razmišljanje o tome kako smo evoluirali u protekloj godini.

Instagram/indg0

Energetske promjene sredinom mjeseca

13. decembra, dvije lične planete menjaju znakove i opšte kosmičke vibracije. Strastvena planeta Mars pridružiće se Suncu i Merkuru u vatrenom Strijelcu, što nas tjera da budemo spontani sa više avanturističkog duha. Međutim, zabava za Strijelca će biti prekinuta kada komunikaciona planeta Merkur uđe u Jarca kasnije tokom dana. Sa Merkurom u zemljanom Jarcu, osjećaćemo se utemeljenije i praktičnije razmišljati o stvarima. Dobar je trenutak da napravite praznični budžet ili zacrtate neke planove za narednu godinu.

Posljednji pun mjesec 2021. godine

18. decembra doživjećemo posljednji pun mjesec u godini — i službeni kraj sezone pomračenja 2021. Izlazeći u prozračnom znaku Blizanaca, puni mjesec u decembru 2021. osvijetliće našu želju za komunikacijom, omogućavajući nam da razgovaramo kroz naše emocije i efikasnije izražavamo svoja osjećanja. Ovo je sjajno vrijeme da se riješite nepotrebnih stvari u svom životu i otpustite stvari koje vam ne služe prije nego što počnemo novu godinu.

Instagram: emoji_of_a_wave

Retrogradna Venera preispituje naše ljubavne veze

Taman kada smo mislili da je sezona retrogradnih planeta gotova, Venera počinje retrogradni hod i tjera nas da budemo iskreni o našim ljubavnim životima. Planeta ljubavi, novca i romantike kreće se 40 dana unazad počevši od 19. decembra u prizemnom znaku Jarca. Ova retrogradnost bi mogla dovesti do drame prošlih veza, natjerati nas da preispitamo svoje vrijednosti ili čak promijenimo naše ukuse. Međutim, to nam takođe donosi solidnu priliku da preispitamo šta nam je zaista važno. Iako ovo nije dobro vrijeme da započnete novu vezu, napravite luksuznu kupovinu ili dramatično promijenite svoj izgled (Venera ipak vlada ljepotom), nemojte se bojati preispitati svoje veze i ozbiljnije se bavite onim što cijenite dugoročno.

Sezona Jarca i zimski solsticij

21. decembar označava početak sezone Jarca 2021. godine. Sezona Jarca nas inspiriše da se bacimo na posao i prihvatimo besmislica u životu, tako da je ovo odličan mjesec za fokusiranje na svoju karijeru, realističnost u vezi sa svojim dugoročnim planovima i ozbiljno shvatanje novogodišnjih namjera. Zamislite ovu energiju kao provjeru stvarnosti na kraju godine koja će vas pokrenuti u 2022. i natjerati da se osjećamo utemeljeno i pripremljeno.

Početak sezone Jarca označava i datum zimskog solsticija, odnosno prvog zvaničnog dana zime. Ovaj nebeski događaj najavljuje novu meteorološku sezonu – i odgovara najdužoj noći u godini – ali se takođe smatra duhovnim vremenom za slavlje i razmišljanje.

Instagram/morysetta

Posljednji kvadrat Saturna/Urana

24. decembra doživjećemo finale od tri uzastopna kvadrata Saturna/Urana — rijetke kosmičke veze koja se smatra odlučujućim planetarnim aspektom 2021. Ova serija kvadrata između strogog Saturna i divljeg djeteta Urana javlja se samo jednom u 20 godina, a poznato je da donosi rast i napetost kada je u pitanju spajanje starih struktura s novim načinima razmišljanja. Saturn je planeta pravila i odgovornosti, pa kada se sukobi s buntovnim Uranom (planetom iznenadnih promjena), bićemo izazvani da izgradimo nove tradicije, uzdrmamo status quo i preispitamo svoj odnos prema strukturi i autoritetu.

Budući da ovaj aspekt uključuje vanjske planete, njegovi efekti se mogu osjetiti više na kolektivnom nivou, donoseći više promjena u temelje našeg društva nego u našim ličnim životima. U svakom slučaju, ovaj spektakl završava jednogodišnju planetarnu borbu za moć i označava kraj jednog poglavlja.

Veliko sanjarenje sa Jupiterom u Ribama

Godinu završavamo na visokoj tački, jer srećna planeta Jupiter ulazi u eterični vodeni znak Ribe 28. decembra, gdje će ploviti do 10. maja (i ponovo od 28. oktobra do 20. decembra 2022.). Jupiter je poznat po tome što donosi kosmičke blagoslove gdje god putuje u zodijaku, ali ovaj tranzit je još povoljniji s obzirom na to da su Ribe jedan od znakova kojima tradicionalno vlada Jupiter – što znači da ova ekspanzivna planeta ovdje može širiti svoju magiju još efikasnije. Jupiter u Ribama će donijeti opšti osjećaj čuda, fantazije i kreativnosti u naše živote, a svi horoskopski znakovi mogu se radovati duhovnom rastu, umjetničkoj inspiraciji i sanjivom idealizmu. Odlično je vrijeme da razvijete svoje mistične darove ili se izrazite kroz kreativne kanale.

Slični članci

Šta nam donosi sezona Vodolije?

Ultra magazin

Uran, planeta promjena, konačno kreće direktno!

Ultra magazin

Kada je najsretniji datum za vjenčanje 2022. godine?

Ultra magazin