Ultra Popularno

Najvažnija skandinavska serija 2020. od 3. jula na Pickbox NOW

Bingo
Bingo

Premijera norveške serije Lov na vještice (Heksejakt, eng. Witch Hunt, 2020.) očekuje te od 3. jula na Pickbox NOW. Dramska kriminalistička serija Lov na vještice inspirisana je istinitim događajima i bavi se snažnim psihološkim, osobnim i političkim posljedicama koje se događaju nakon što se jedna žena pokušava boriti protiv goleme korporacije.

Zanimljiva, napeta, suluda i kompleksna, ova norveška serija bavi se korupcijom, pokvarenim advokatima i neodustajanjem od traženja pravde.

O čemu je riječ ?

Ida Waage radi u prestižnoj advokatskoj kompaniji gdje  jednog dana primijeti sumnjiv račun. Ubrzo shvati da je to povezano s operacijom pranja novca najvećeg klijenta njene firme, Peerom Eggenom. Nakon što obavijesti izvršni odbor o tome, šokirana je vidjevši kako oni samo okreću glavu i pokušavaju je diskreditovati prijeteći joj lažnim optužbama.

Njen posao i kredibilitet su ugroženi, ali Ida i dalje traži pravdu i obavijesti policiju. Glavni inspektor Eirik otkrije još veći skandal koji uključuje sumnjive transakcije između Eggena i supruga norveške ministrice pravosuđa.

Nakon što novinarka Aida Salim ova otkrića objavi, Idina advokatska kompanija joj se osvećuje podmećući zlobne priče s namjerom da joj unište karijeru. Ida počinje shvatati da je dovela sebe i sve koje voli u veliku opasnost. Može li se i kako izvući iz toga?

Zašto je gledati?

Osim što je inspirisana istinitim događajima u Norveškoj, kritičari su ovu seriju definisali kao najvažniju skandinavsku seriju 2020. S fokusom na igre moći i korupciju,  Lov na vještice je priča o tome kako jedna jedina akcija može povući seriju skandala na nacionalnom nivou s posljedicama koje sežu duboko u sve pore društva.

Premijeru norveške serije Lov na vještice gledaj od 3. jula na Pickbox NOW!

Slični članci

Gledaj sa Monikom: House of the Dragon – Driftmark

Ultra magazin

10 žena koje su svojom ljepotom obilježile 90-te godine

Ultra magazin

Two Lives – Nova španska serija sa strastvenom pričom

Ultra magazin