Ultra Moderno

Najpopularnija haljina ovog ljeta!

Ovo je najpopularnija haljina ljeta. “Haljina od jagoda”, Lirike Matoshi, osvojila je sve društvene mreže. Napravljena je od ružičastog tila sa motivima jagoda, s dubokim V-izrezom i malim volanima duž ivica.

Instagram/@mailleur_maker

Postoje meme o haljini, viralni tweetovi, video zapisi koji prikazuju ljude kako prave kopije ove haljine. Pa kako je nešto relativno skupo (490 dolara) postalo toliko popularno za vrijeme globalne pandemije?

Instagram/lirikamatoshi

Uprkos svemu, modni trendovi nisu se potpuno zaustavili 2020. godine. Matoshi je prvu haljinu dizajnirala u julu 2019. Čim ju je objavila na Instagramu, postala je popularna. Manekenka Tess Holliday nosila je prilagođenu verziju na dodjeli Grammy u januaru, a izgled je nazvala “Kad bi torta od jagoda  i Lana Del Rey imali dijete.”

Lirika Matoshi

Kada je počela pandemija, Matoshi je bila spremna na smanjenje prodaje. Ipak, uprkos svim izgledima, prodaja je porasla, jer je haljina stekla popularnost. Doduše, Matoshi je poklonila haljinu influenserkama i slavnim osobama, ali taj se žar čini većim od prosječnog uspjeha generisanog PR-om.

Instagram/@nurr_xx

Google pretrage za “strawberry dress” povećale su se u julu i početkom avgusta. Trenutno je najprodavaniji artikal iz Matoshijeve kolekcije, zajedno sa maskom koja je usklađena s haljinom.

Instagram/@lirikamatoshi

“Većina ljudi koji sada kupuju haljinu, ne znaju gdje će je nositi, ali vole da je nose kod kuće,” rekla je Matoshi, prije nego što je priznala, “ne bih znala gdje da je obučem”.

Slični članci

Dijana Tepšić – Prozračan makeup sa Avon proizvodima

Ultra magazin

Marko Feher: “Svoj cijeli život tragam za identitetom, ovo je bio logičan slijed”

Ultra magazin

Modni trendovi 70-tih koji su ponovo aktuelni

Ultra magazin