Ultra Inspirativno

Najbolji savjeti za pronalaženje jeftinih letova

Želiš putovati svijetom? Ali problem je što su letovi koji te tamo vode jako skupi… Kako možeš otići na sva mjesta, kad jedva da možeš pruštiti jednosmjerno putovanje? Međutim, postoje neki načini za pronalaženje jeftinijih letova, a mi ćemo ti otkriti par trikova.

Foto: Discover Lifestyle
Rezervacija povoljnijeg termina

Ako je mjesto koje želiš posjetiti sezonsko, onda je jedan od načina da sigurno posjetiš to mjesto i prođeš jeftinije, ako putuješ krajem ili početkom sezone. Na taj način ćeš i dalje doživjeti ovo čarobno mjesto, ali nećeš platiti mnogo novca. Takođe, biće manje ljudi, što znači da ćeš moći uživati više, a nećeš biti u gužvama.

Istraži

Vjerovatno znaš da postoji više pretraživača za pronalaženje leova, koji upoređuju cijene i nude najjeftinije. Možda postoji određeni pretraživač za let koji trebaš, ali se ne ograničavaj na samo jedan. Koristi što više pretraživača za letove, oni mogu imati različite cijene letova, i možeš izabrati onu koja ti najviše odgovara.

Foto: Discover Lifestyle
Traži cijene za prodaju i vazduhoplovne greške

Ponekad vazduhoplovne kompanije dobiju pogrešnu cijenu leta, ponekad zbog pretvaranja iz valute u valutu, ili njihovo osoblje slučajno određuje cijenu leta pogrešno. Neke web stranice ti donose najbolje cijene i greške u kompanijama. Airfare Watchdog je posebno dobar u tome, i oni imaju predano osoblje koje je uvijek u potrazi za padom cijena. Slijedeći ovu stranicu i slične, kao što su The Points Guy, The Flight Deal i Holiday Pirates su dobar primjer i olakšaće ti da nađeš što jeftiniju kartu.

Leti sredinom sedmice

Ako imaš godišnji, da li stvarno trebaš početi svoj odmor u petak ili ponedjeljak? Vrijeme polijetanja biće isto bez obzira na sve i zapravo je jeftinije letjeti sredinom sedmice ili subotom. Ljudi koji lete zbog posla kreću ponedjeljkom, dok će turisti pokušati iskoristiti vikend i letjeti u petak. Odlazak u utorak ili subotu posebno je jeftiniji nego bio koji drugi dan, pa ako možeš birati vrijeme leta, uštedićeš mnogo novca.

Letenje je skup način da se putuje po svijetu, ali s ovim savjetima, može biti pristupačno.

 

Izvor: discoverlifestyle.com

Slični članci

TOP 5 atrakcija koje moraš vidjeti u Parizu!

Ultra magazin

Pomozi drugom – popravi sebi dan

Ultra magazin

Prirodni načini da ojačaš svoj imunitet

Ultra magazin