Ultra Popularno

Najbolje serije 2020. godine (do sada)

Sa pandemijom korona virusa bindžovanje TV serija je postala omiljena razonoda širom svijeta. Iako je 2020. donijela i neke ne tako sjajne serije, streaming platforme nude zaista kvalitetan sadržaj. Od sjajnih sezona serije The Good Fight i Ozark do novih odličnih serija Never Have I Ever, Everything’s Gonna Be Okay  Normal People, donosimo ti najbolje serije 2020. (do sada).
Foto: Courtesy
Everything’s Gonna Be Okay

Ljubitelji Australijskog komičara Josha Thomasa će se obradovati da ga pogledaju u novoj komediji Everything’s Gonna Be Okay. U ovoj seriji Thomas glumi čovjeka koji nakon smrti oca postaje staratelj svojim polusestrama koje su tinejdžerke. Kao što je radio i u prethodnim serijama, Thomas briljira u ulozi jedinstvenog lika koji nas izaziva da ga volimo, uprkos svemu.

Foto: Courtesy
Nora from Queens

Nova uloga dobitnice Oscara, glumice Awkwafina je slična kao u fimu The Farewell (nezaposlena milenijalka u New Yorku sa porodičnom dinamikom), ova serija je više u stilu njenih korijena kao komičarke. Nora živi sa svojom bakom i ocem, dok pokušava da pronađe posao. Ako tražiš komediju sa srcem ovo je idealan izbor.

Foto: Netflix
Sex Education

Vjerna svojoj formi, druga sezona serije je puna neočekivanih prijateljstava i smiješnih i tužnih trenutaka podijeljenih na jednake dijelove. Sa nestrpljenjem očekujemo treću sezonu.

Foto: Netflix
The Cheer

Ova dokumentarna serija prati navijački tim Navarro koledža iz Teksasa, dok se spremaju da odbrane titulu na Državnom prvenstvu.

Foto: Hulu
Normal People

Normal People je rijetka adaptacija knjige koja se uspješno prilagodila malom ekranu bez prevelikog žrtvovanja sadržaja. Svaki element ove mini serije od kamere do ogoljenih emocija glavnih likova, sugeriše odanost građenju veze bez izgovora.

Foto: Netflix
La Casa de Papel (Money Heist)

Priča o kriminalnoj bandi od 8 članova koja je izvela najveću pljačku u istoriji Španije je jednostavno hipnotisala gledaoce širom svijeta. Svaka epizoda je ukusna kriška tjeskobe i nesigurnosti, čiju priču priča nepredvidiva Tokio. U početku ćeš je vjerovatno mrziti, kao i većinu likova, ali kako se serija i likovi razvijaju shvatićeš da lopovi i nisu negativci kako su prikazani. Ukratko, spremi se za ludu vožnju.

Foto: Netflix
Never Have I Ever

Priča o odrastanju kakvu nismo vidjeli do sada. Iako glavni lik, 15- to godišnja Devi ima sve karakteristike koje se mogu očekivati od tinejdžerke, posjeduje i neke koje ne očekujemo – problemi sa bijesom i unutrašnji monolog. Genijalnost serije je da svi aspekti njenog života, uključujući indijsko naslijeđe, su tretirani kao jedinstveni za nju i daje im se jednaka važnost. Rezultat je presmiješna, duboko nježna serija.

Foto: Netflix
Unorthodox

Serija koja je nastala prema knjizi Debore Feldman  Unorthodox: Scandalous Rejection of My Hasidic Roots, je adaptacija koja priča priču o mladoj ženi i njenom oslobođenju. Priča prati život Esther u ultra religioznoj jevrejskoj zajednici u Williamsburgu u Brooklyn-u i njen bijeg u kreativni Berlin. Serija nudi novi pogled na vjeru, autonomiju i samospoznaju.

Foto: Netflix
Dead to Me

Druga sezona ove divno apsurdne serije, nastavlja na istom mjestu gdje je završila prethodna sezona. U ovoj sezoni prijateljstvo između Jen i Judy se produbljuje što seriju čini toplijom.

Foto: CBS
The Good Fight

Zadnja sezona serije se bavi američkim bijesom protiv administracije, direktnije nego bilo koja serija. The Good Fight preispituje društvo, bavi se temom koorporativnog feminizma i krivici žena u destruktivnoj moći struktura.

Foto: Netflix
Ozark

Fascinantna priča ove serije fokusira se na dosadnog finansijskog savjetnika kojeg glumi Jason Bateman, a čiji se život mijenja kada prihvati pranje novca za meksički kartel. Marty daje sve od sebe da održi privatni i poslovni život što dalje jedan od drugog kada se sa porodicom preseli u predgrađe, kako bi nastavio sa ilegalim aktivnostima. Naravno komšije ih ne prihvataju, a Marty mora da sklopi pakt sa đavolom, zaštiti djecu, da se bori za umirući brak i da se skloni sa puta FBI-u koji mu je za petama – sve to dok dokazuje lojalnost svom veoma nestrpljivom šefu. Definitivno serija vrijedna pažnje.

Slični članci

Glumac Hugh Jackman možda ima tajnu sreće, vitalnosti i mladolikosti

Ultra magazin

Svjetski super model Gisele Bündchen svakodnevno vježba jogu sa kćerkicom

Ultra magazin

Tedeschi i Stanković u „one on one“ na Weekend Media Festivalu

Ultra magazin