Ultra Moderno

Najbolja obuća uz kratke suknje i haljine

IuteCredit
IuteCredit

Mini suknja se vratila, i to ne samo u obliku seksi haljina za zabavu ili teniskih suknjica. U trendu su plisirane, A-linije, široke i ravne siluete (i vjerovatno će ostati popularne kroz proljeće i ljeto). Ipak, ove kratke suknje ponekad se mogu činiti nezgodnim za kombinovanje, a spoznaja o tome koje će cipele učiniti da izgledaš elegantno, a koje je najbolje sačuvati za duge haljine može učiniti veliku razliku.

Donosimo ti 4 opcije obuće koja ide dobro uz kratku suknju.

Ravne gležnjerice
obuća uz mini suknje
EDWARD BERTHELOT/GETTY IMAGES

Nije mnogo važno da li ćeš se odlučiti za Chelsea čizme, zapadnjačke stilove ili moderne Dr. Martens s pertlama – ravna cipela koja ti završava tačno iznad gležnja i dalje ti omogućuje da pokažeš mnogo nogu, a da pritom ne izgubiš proporcije. Takođe pomaže pri “prizemljenju” slojevite suknje.

Lauferice
obuća uz mini suknje
EDWARD BERTHELOT/GETTY IMAGES

Preporučujemo uparivanje ove elegantne cipele s kontrastnim suknjama i haljinama, poput smjene 60-ih godina ili džempera, umjesto bilo čega nabranog ili kariranog, što bi moglo izgledati kao uniforma za učenicu.

Ravne baletanke na špic
obuća uz mini suknje
CHRISTIAN VIERIG/GETTY IMAGE
IuteCredit
IuteCredit

Ako nosiš nabore i karirano, šiljate baletanke mogu dati dobar kontrast. Zaobljeni prsti mogu izgledati malo mladalačkije ako su upareni s mini suknjom, ali elegantne šiljate cipele djeluju tako da produžavaju noge i pružaju profesionalniji izgled. Naravno, one će ići i sa suknjama ravnog kroja i strukturiranim A-linijama.

Čizme do koljena
obuća uz mini suknje
EDWARD BERTHELOT/GETTY IMAGES

Ključno je odabrati čizme s ravnom potplatom ili niskom potpeticom (govorimo o dva inča) i dovoljno strukture da se ne slegnu dole i ne prilijepe za tvoje listove. Posebno volimo sučeljavanje između teškog kaubojskog stila i zabavnog printa poput kariranog ili cvjetnog, iako ih uvijek možeš nositi i s neutralnim nijansama.

Izbjegavaj cipele sa visokom petom

Što je kraća suknja, to je peta niža. Mini suknja koja se nosi sa štiklama do neba vjerovatno će pokvariti tvoje proporcije i učiniti da ti torzo izgleda zgnječeno. Sačuvaj svoje čizme sa štiklama za midi i maxi haljine.

Izvor: purewow.com

Slični članci

Vrijeme je za povratak u djetinjstvo uz DISNEY PRINCESS Sisterlove kolekciju essence & CATRICE

Ultra magazin

Praznična čarolija u novoj essence kolekciji

Ultra magazin

MAKE-UP TO GO – za žene u pokretu

Ultra magazin