Ultra Popularno

Nagrada Palm Dog otišla “u šape” pasa slavne glumice

IuteCredit
IuteCredit

Glumica Tilda Swinton je na filmskom festivalu u Kanu, preuzela nagradu u ime svojih pasa, koji su dobili Palm Dog nagradu za uloge u filmu “Souvenir Part II”. Španijeli Rosie, Dora i Snowbear osvojili su nagradu, koja se dodjeljuje za najbolje filmsko ostvarenje u kategoriji pasa, a koju je prije tačno 20 godina utemeljio britanski kritičar Toby Rose.

Foto; scroll.in

“Dora, Rosie i Snowbear biće jako ponosni! Pokušala sam ih dovesti ovamo, ali su “zauzeti”.  Rekli su mi da su danas na plaži u Škotskoj”, dodala je glumica o svojim kućnim ljubimcima, koji nisu došli u Kan, već su ostali kod kuće.

Na filmskom platnu u ostvarenju “The Souvenir Part II”, pojavili su se sa Honor Swinton Byrne, kćerkom Tilde Swinton, gdje su mladu glumicu tješili nakon gubitka voljene osobe.

IuteCredit
IuteCredit

Pored tri španijela, nagradu su osvojila još dva psa. Jedan je pitbul Sophie, koja je glumila u filmu “Red Rocket” u režiji Seana Bakera, a prikazan je u takmičarskoj konkurenciji. Sophie je udomljena kujica pred kojom je danas karijera, rekao je Baker.

Foto: paws

Drugi pas, koji je ove godine osvojio posebno priznanje je australski ovčar Panda, a u filmu “Lamb” Vladimara Johannssona glumio je psa čuvara.

“Prisutnost Tilde i Seana za našu 20. godišnjicu dodjele nagrada Palm Dog, najbolji je rođendanski poklon. „U „Souvenir Part II“, psi su bili itekako dio porodice, u svakom smislu te riječi, budući da su Tildini vlastiti psi. U filmu  „Lamb“ nagrada je zasluženo pripala odanom psu punom empatije, ali nažalost pas Panda je u međuvremenu umro u stvarnom životu, tako da je riječ o posthumnoj nagradi“, rekli su organizatori.

Slični članci

10 razloga zašto moraš doći na THE Weekend!

Ultra magazin

6. sezona serije Line of Duty, ekskluzivna premijera 20. septembra na Pickbox TV

Ultra magazin

Princ Harry i Meghan Markle na listi 100 najuticajnijih ljudi magazina Time

Ultra magazin